Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я УкраїниЛист від 27.09.2001 № 2174/12-11

Начальникам державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в  АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі

Генеральному директору ДП «Біостимулятор» ДАК «Укрмедпром» Матящук А.Д.

За отриманим від ДП «Біостимулятор» ДАК «Укрмедпром» листом у останнього виникла підозра щодо появи та розповсюдження на ринку України фальсифікованого лікарського засобу Розчин хлоргексидину біглюконат 0,05% по 100 мл серії 281100 з логотипом виробника ДП «Біостимулятор», м. Одеса.

За результатами аналізів, проведених лабораторією ВТК ДП «Біостимулятор», встановлено, що рідина, яку надав підприємству споживач, не має ніякого відношення до Розчину хлоргексидину біглюконату 0,05% по 100 мл серії 281100, який був випущений підприємством у 2000 році, а саме:

Показник

Оригінальний препарат (архівні зразки)

Фальсифікований препарат

Опис

Безбарвна, прозора рідина, без запаху

Мутна рідина з осадом, присутній запах

Ідентифікація (якісні реакції):
– на хлоргексидин біглюконат

Відповідає

Не відповідає

pH

5,5–7,0

8,8

Кількісний вміст хлоргексидину біглюконату

0,00045–0,00055 г/мл

0,000124 г/мл

Лабораторією ВТК підприємства виявлені також розбіжності між архівним зразком препарату та наданим зразком — за формою флакона та кришки, розміром цифр, якими позначена серія. На етикетці під юридичною адресою підприємства зазначені інші номера телефонів. Етикетка оригіналу на відміну від етикетки наданого зразка виконана на глянцевому папері.

З метою виявлення в рамках виготовленої ДП «Біостимулятор» серії 281100 Розчину хлоргексидину біглюконату 0,05% по 100 мл фальсифікованого (субстандартного препарату) зобов’язую перевірити наявний у суб’єктів господарської діяльності препарат вказаної серії з урахуванням вищенаведених ознак фальсифікації.

При виявленні фальсифікованого Розчину хлоргексидину біглюконату 0,05% по 100 мл серії 281100 з маркуванням виробника ДП «Біостимулятор» вжити відповідних заходів на місцях щодо його вилучення з реалізації та встановлення джерела надходження на ринок України.

Крім того, пропоную здійснити перевірку всіх інших наявних на ринку серій Розчину хлоргексидину біглюконату 0,05% по 100 мл виробництва ДП «Біостимулятор» на відповідність вимогам аналітичної нормативної документації.

Про виконання розпорядження доповісти Державній інспекції МОЗ до 28.10.2001 року.

Перший заступник Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів

В.Г. Варченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті