Якими будуть правила реалізації лікарських засобів?

Проект Правил реалізації лікарських засобів («Щотижневик АПТЕКА», № 13 (334) від 01.04.2002 р.), як будь-який новий документ, що регулює діяльність суб’єктів господарювання, викликав жваву дискусію серед операторів фармацевтичного ринку. Нові правила повинні прийти на зміну постанові Кабінету Міністрів України № 447, виданій ще в 1997 р.

Інтерес операторів ринку не випадковий. Їм, практикам, надана можливість «брати участь у процесі», висловити свою точку зору з приводу тих чи інших положень проекту нормативного документа. Хочеться сподіватися, що винесення на загальне обговорення проектів важливих документів, які визначатимуть подальший розвиток вітчизняного фармринку, стає доброю традицією, що пропозиції щодо внесення змін у Правила будуть взяті до уваги його розробниками і враховані під час підготовки остаточної редакції. На жаль, стосовно проекту закону «Про лікарські засоби», що обговорювався у Верховній Раді, ці сподівання не виправдалися. Депутати прийняли Закон у першому читанні, і його редакція істотно відрізняється від тієї, що була винесена на обговорення фармацевтичної громадськості. Думки з цього приводу Фармацевтичної асоціації України і Всеукраїнської аптечної асоціації висловлені в листах, надісланих на адресу державних органів (див. нижче).

Цілком зрозумілий і підвищений інтерес дистриб’юторів до проекту Правил реалізації лікарських засобів. Адже вони повинні будуть керуватися новими Правилами протягом певного періоду, до того часу, коли Настанова 42-01-2002 «Лікарські засоби. Належна практика дистриб’юції» стане обов’язковою для сертифікації систем якості дистриб’юторів і ліцензування оптової торгівлі медикаментами.

На засіданні Асоціації фармацевтичних дистриб’юторів «ФАРМУКРАЇНА», що нещодавно відбулося, керівники компаній-дистриб’юторів обговорювали свої зауваження до проекту Правил. Конкретизовані пропозиції дистриб’юторів будутьт викладені в наступному номері газети).

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті