Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я Українивід 24.04.2002 р. № 1443/12-07

Начальникам державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в  АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі

Керівникам суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією (торгівлею), зберіганням і застосуванням лікарських засобів

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

У зв’язку з виявленням в обігу лікарського засобу Віагра, таблетки, вкриті оболонкою, по 50 мг № 1 виробництва «Пфайзер», Франція, який супроводжувався фальсифікованим сертифікатом аналізу Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів у м. Києві за № 26502 від 25.02.2001 року на серію препарату 0035312 (дійсний сертифікат за № 26502 від 25.02.2002 року було видано Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів у м. Києві на серію 104190 вказаного лікарського засобу), надаю Розпорядження про перевірку наявності в обігу вказаного лікарського засобу.

Державним інспекціям з контролю якості лікарських засобів у п’ятиденний термін довести дане Розпорядження до відома суб’єктів господарської діяльності за місцем розташування.

Суб’єктам господарської діяльності, які здійснюють реалізацію (торгівлю), зберігання та застосування лікарських засобів, у десятиденний термін після одержання Розпорядження перевірити наявність лікарського засобу Віагра, таблетки, вкриті оболонкою, по 50 мг № 1 серії 0035312 виробництва «Пфайзер», Франція, який супроводжується фальсифікованим сертифікатом аналізу лабораторії з аналізу якості Державної Інспекції з контролю якості лікарських засобів у м. Києві № 26502 від 25.02.2001 року.

При наявності вказаного лікарського засобу вилучити його з обігу, помістити в карантин до окремого розпорядження Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ, повідомити державну інспекцію з контролю якості лікарських засобів за місцем розташування та надати їй зразки для проведення дослідження.

Державній інспекції з контролю якості лікарських засобів за місцем розташування суб’єктів господарської діяльності повідомити про виявлення лікарського засобу Державну інспекцію з контролю якості лікарських засобів МОЗ України, відібрати та надіслати зразки вказаного препарату на аналіз до Центральної лабораторії з аналізу лікарських засобів МОЗ України.

Контроль за виконанням припису здійснюють державні інспекції з контролю якості лікарських засобів за місцем розташування,

Копія розпорядження направлена: Представництву «Пфайзер Ейч. Си. Пи.» в Україні.

Перший заступник Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів

В. Варченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті