Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я УкраїниЛист від 14.05.2002 р. № 1581/12-16

Керівникам суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією (торгівлею), зберіганням і застосуванням лікарських засобів

Начальникам державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі

За наявними даними, в Республіці Білорусь (м. Брест) виявлено фальсифікований Мірамістин, розчин 0,01% у флаконах (на упаковках зазначена серія 050500, дата випуску — травень 2000 р.).

Крім того, на ринки країн СНД потрапили великі партії підроблених препаратів: Хлоргексидину біглюконат, розчин 0,05% та Реланіум, таблетки.

Не виключена можливість, що зазначена фальсифікована продукція з’явиться і на ринку України або вже потрапила до роздрібної торгівлі.

Враховуючи викладене, доручаю при перевірках контролювати наявність в обігу вищезазначених препаратів незалежно від лікарської форми та фірми-виробника, одночасно беручи до уваги, що в Україні за даними торговельними назвами зареєстровані такі препарати:

Мірамістин, розчин 0,01% по 100, 500 мл у флаконах №1 виробництва ВАТ «Інфамед», Російська Федерація (реєстраційне посвідчення № 3279 від 03.06.98 р.);

Хлоргексидину біглюконат, розчин 0,05% по 100 мл у флаконах виробництва Дочірнє підприємство «Біостимулятор» Державної акціонерної компанії «Укрмедпром» (реєстраційне посвідчення № П.10.01/03727 від 01.10.01 р.);

Хлоргексидину біглюконат, розчин 0,05% по 100 мл у флаконах виробництва «Фармацевтична фабрика ОДКВП Фармація», м. Луганськ (реєстраційне посвідчення № П/98/14/158 від 29.04.98 р.).

Реланіум-Тархомін, таблетки, вкриті оболонкою, по 5 мг № 20 виробництва фірми «Tarchomin Pharmaceutical works «Polfa», Польща (реєстраційне посвідчення № П. 02.01/02794 від 22.02.01 р.).

Суб’єктам господарської діяльності, які здійснюють реалізацію (торгівлю), зберігання та застосування лікарських засобів, перевірити наявність препаратів, про які отримана інформація як про фальсифіковані (Мірамістин, розчин 0,01% серії 050500; Хлоргексидину біглюконат, розчин 0,05%; Реланіум).

У всіх випадках виявлення зазначених лікарських засобів уповноважена особа, призначена суб’єктом господарської діяльності, повинна доповісти територіальній інспекції за місцем розташування.

Територіальним інспекціям здійснити перевірку суб’єктів господарської діяльності з метою визначення ознак фальсифікації виявлених лікарських засобів.

Територіальній інспекції у разі виявлення лікарського засобу, який підозрюється як фальсифікований, надіслати термінове повідомлення на нашу адресу, а також зразки лікарського засобу та супровідні документи на адресу Центральної лабораторії з аналізу якості лікарських засобів МОЗ України.

Перший заступник Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів

В. Варченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті