Президент України видав доручення щодо моніторингу торговельних надбавок на лікарські засоби

31 січня 2003 р. Президент України видав Доручення за № 1-1/103 прем’єр-міністру України В. Януковичу, яким передбачено заходи, спрямовані на поліпшення соціальної політики у державі. У Дорученні, зокрема, акцентовано увагу на деяких питаннях державного регулювання цін на лікарські засоби, а також на підтримці вітчизняних фармацевтичних підприємств. Зважаючи на те, що в ході виконання Доручення дії уряду, зокрема Міністерства охорони здоров’я України, можуть суттєво вплинути на український ринок лікарських засобів, пропонуємо вашій увазі витяг з цього документа.

Витяг з Доручення Президента України В. Януковичу

«… 4. Ужити заходів щодо здійснення моніторингу торговельних надбавок на лікарські засоби першої необхідності з метою запобігання необгрунтованому завищенню цін, недопущення монополізації у сфері виробництва та реалізації лікарських засобів та медичного обладнання.

Термін — постійно

5. Переглянути перелік лікарських засобів, що закуповуються за рахунок коштів державного бюджету, з метою збільшення асортименту основних життєво необхідних лікарських засобів, що не виробляються в Україні. Розглянути питання про зменшення ставок ввізного мита на базові субстанції для ліків та на основні життєво необхідні лікарські засоби, які не виробляються в Україні, та внести відповідний законопроект на розгляд Верховної Ради України.

Термін — до 1 травня 2003 р.

6. Ужити заходів щодо розвитку виробництва лікарських засобів і медичного обладнання національними виробниками та підвищення їх якості.

Термін — до 1 квітня 2003 р.

8. Забезпечити економне та ефективне використання коштів державного бюджету під час закупівель товарів, робіт і послуг шляхом застосування виключно конкурентних процедур, посилити контроль за додержанням Закону України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти». Вжити заходів щодо впровадження розробок наукових установ, громадських та експертних організацій у сфері закупівель товарів, робіт та послуг за державні кошти.

Термін — постійно»

Прес-служба
«Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті