Кабінет міністрів УкраїниПостанова від 24.07.2003 р. № 1146

На виконання Указу Президента України від 7 лютого 2003 р. № 91 «Про заходи щодо поліпшення забезпечення населення лікарськими засобами і виробами медичного призначення, а також підвищення ефективності державного управління у цій сфері» Кабінет Міністрів України

ПОСТАНОВЛЯЄ:

Внести до постанов Кабінету Міністрів України зміни, що додаються.

Прем’єр-міністр України

В. Янукович


ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 24 липня 2003 р. № 1146

ЗМІНИ,
ЩО ВНОСЯТЬСЯ ДО ПОСТАНОВ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

1. У тексті постанови Кабінету Міністрів України від 15 січня 1996 р. № 73 «Про затвердження Положення про контроль за відповідністю імунобіологічних препаратів, що застосовуються в медичній практиці, вимогам державних та міжнародних стандартів» (ЗП України, 1996 р., № 5, ст. 178; Офіційний вісник України, 2001 р., № 26, ст. 1170) і Положення, затвердженого зазначеною постановою, слова «Державний департамент з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення» та «Державний департамент» у всіх відмінках замінити відповідно словами «Державна служба лікарських засобів і виробів медичного призначення» та «Державна служба» у відповідному відмінку.

2. У тексті постанови Кабінету Міністрів України від 12 травня 1997 р. № 447 «Про впорядкування діяльності аптечних закладів та затвердження Правил роздрібної реалізації лікарських засобів» (Офіційний вісник України, 1997 р., число 20, с. 57; 1998 р., № 3, ст. 97, № 34, ст. 1277; 2001 р., № 26, ст. 1170) та пунктах 14 і 15 Правил, затверджених зазначеною постановою, слова «Державний департамент з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення» в усіх відмінках замінити словами «Державна служба лікарських засобів і виробів медичного призначення» у відповідному відмінку.

3. У Порядку державної реєстрації (перереєстрації) лікарського засобу, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2000 р. № 1422 (Офіційний вісник України, 2000 р., № 37, ст. 1587; 2001 р., № 26, ст. 1170):

1) у пункті 2 слова «Державному департаменті з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення (далі — Державний департамент)» замінити словами «Державній службі лікарських засобів і виробів медичного призначення (далі — Державна служба)»;

2) абзаци восьмий і дев’ятий пункту 4 викласти в такій редакції:

«Експертиза матеріалів, зазначених у підпунктах 1, 2, 4 і 5 цього пункту, проводиться у Центрі, а матеріалів, зазначених у підпункті 3, — в Державній службі. Порядок проведення експертизи матеріалів, зазначених у підпунктах 1–5 цього пункту, встановлює МОЗ.

Погоджені Державною службою проект технологічного регламенту або відомості про технологію виробництва лікарського засобу надсилаються до Центру»;

3) у пункті 8 слова «Державного департаменту з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення» замінити словами «Державної служби»;

4) абзац другий пункту 10 викласти в такій редакції:

«Експертиза матеріалів про внесення змін до реєстраційних документів, зазначених у підпунктах 1, 2, 4 і 5 пункту 4 цього Порядку, проводиться у Центрі після оплати її вартості, встановленої договором між заявником та Центром, а матеріалів, зазначених у підпункті 3, — в Державній службі. Результати експертизи надсилаються до Центру, який приймає рішення про внесення змін до реєстраційних документів або про нову реєстрацію лікарського засобу в установленому порядку».

4. У позиції 25 переліку органів ліцензування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2000 р. № 1698 (Офіційний вісник України, 2000 р., № 46, ст. 2001), слова «Державний департамент з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення» замінити словами «Державна служба лікарських засобів і виробів медичного призначення».

5. У пункті 5 Порядку провадження діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у лікувально-профілактичних закладах та установах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2001 р. № 106 (Офіційний вісник України, 2001 р., № 6, ст. 226), слова «Державним департаментом з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення» замінити словами «Державною службою лікарських засобів і виробів медичного призначення».

6. У Порядку здійснення контролю за обігом наркотичних (психотропних) лікарських засобів, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2003 р. № 58 (Офіційний вісник України, 2003 р., № 4, ст. 118):

абзац шостий пункту 6 після слова «Комітету» доповнити словами «та Державній службі лікарських засобів і виробів медичного призначення»;

у пункті 8 слова «Державним департаментом з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення» замінити словами «Державною службою лікарських засобів і виробів медичного призначення»;

абзац п’ятий пункту 33 після слова «Комітетові» доповнити словами «та Державній службі лікарських засобів і виробів медичного призначення».

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті