Уряд сприяє підвищенню якості та безпеки харчових продуктів

Уряд сприяє підвищенню якості та безпеки харчових продуктівУряд має намір посилити вимоги до якості й безпеки харчових продуктів, а також підвищити відповідальність виробника за порушення законодавства про безпеку харчових продуктів. У парламенті зареєстровано відповідний законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпеки харчових продуктів (реєстраційний № 10495 від 21.05.2012 р.).

Документом пропонується внесення змін до 12 законодавчих актів України, зокрема: Кримінально-процесуального кодексу, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу, Господарського кодексу, законів «Про безпечність та якість харчових продуктів», «Про дитяче харчування», «Про захист прав споживачів», «Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції», «Про ветеринарну медицину».

Запропоновані зміни уточняють та деталізують поняття «безпечний» і «небезпечний продукт», визначають критерії, які використовуються для їх оцінки. Крім того, документом уточнюється, що не включається у термін «харчовий продукт», зокрема лікарські засоби, наркотичні і психотропні речовини у межах, визначених Єдиною Конвенцією ООН про наркотики 1961 р. і Конвенціє­ю ООН про психотропні речовини 1971 р. тощо.

Окрема увага у законопроекті приділяється захисту прав споживачів. Так, пропонується уточнити і посилити відповідальність виробника за невиконання ним зобов’язань, визначених у законодавстві про безпеку харчових продуктів. У зв’язку з цим пропонується доповнити Кримінальний кодекс та Кодекс України про адміністративні правопорушення новими положеннями.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті