Країна, сприятлива для дітей

6–8 жовтня 2003 року в м. Києві відбувся Всеукраїнський Форум неурядових громадських організацій, що працюють в інтересах дітей, «Країна, сприятлива для дітей». Ініціатором проведення Форуму виступила Міжнародна організація «Дитячий культурно-просвітницький центр» за підтримки Державного комітету України у справах сім’ї та молоді й Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Людмила Кучма та Філя Жебровська під час вручення сертифікату на отримання благодійної допомоги

У роботі Форуму брали участь представники близько 100 громадських організацій з усіх регіонів України, міжнародних організацій, центральних та місцевих органів влади та самоврядування, засобів масової інформації, міжнародних добродійних організацій, діяльність яких безпосередньо спрямована на захист прав дітей.

Свідченням важливості цього заходу для України стала участь в роботі Форуму Голови Ради опікунів Всеукраїнського благодійного фонду Надії і Добра Людмили Кучми, працівників Кабінету Міністрів України, Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, міністерств освіти і науки, охорони здоров’я, юстиції, праці та соціальної політики, постійного представника Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джеремі Хартлі.

Метою Форуму стала консолідація зусиль громадських організацій та органів державної влади, вироблення спільної стратегії дій на основі підсумкового документа Спеціальної Сесії ООН «Світ, сприятливий для дітей».

З доповіддю «Участь громадських організацій у подоланні йодного дефіциту в Україні» на Форумі виступив завідувач відділу Інституту ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка Академії медичних наук України, доктор медичних наук Віктор Кравченко, який зазначив, що проблема ліквідації йодного дефіциту має загальнодержавне значення, оскільки від того, як вона буде вирішуватися, значною мірою залежить стан здоров’я підростаючого покоління. Не випадково, що проблема ліквідації йодної недостатності згідно з Резолюціями Всесвітньої Асамблеї ООН (1990, 1992 рр.) визнана пріоритетною в національних системах охорони здоров’я. За оцінкою ВОЗ та ЮНІСЕФ, загальна кількість людей, що проживають у регіонах з йодним дефіцитом та мають високий ризик розвитку асоційованих з ним патологічних станів, складає близько 1,5 млрд осіб. Епідеміологічна ситуація в Україні щодо захворюваності на ендемічний зоб за останній час істотно погіршилась — збільшилась кількість дітей і особливо підлітків з патологією щитоподібної залози, частіше виявляють вузлові форми зоба, рак щитоподібної залози, аутоімунний тиреоїдит. Згідно з Державною програмою профілактики йодної недостатності серед населення України на 2002–2005 рр., в нашій державі планується скоротити масштаби йодного дефіциту, розширивши доступ до йодованої солі та лікарських препаратів йоду.

Враховуючи важливість і необхідність проведення профілактики йодної недостатності на державному рівні, ВАТ«Фармак» — вітчизняний лідер у галузі виробництва лікарських засобів для лікування ендокринних захворювань — на чолі з генеральним директором Філею Жебровською, взяло участь у соціальній програмі сприяння здоровому способу життя і надало Всеукраїнському благодійному Фонду Надії і Добра благодійну допомогу у вигляді лікарського засобу ЙОДИД-ФАРМАК 100 (йод) для проведення місячного курсу профілактики йоддефіцитних станів у 5000 дітей України. Сертифікат на отримання благодійної допомоги Філя Жебровська урочисто вручила Голові Ради опікунів Всеукраїнського благодійного Фонду Надії і Добра — Людмилі Кучмі. Було зазначено, що лікарський засіб ЙОДИД-ФАРМАК 100 надійде в ендемічні щодо йодного дефіциту області України — Львівську, Рівненську та Івано-Франківську.

Олена Кучерук

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті