Підписано Меморандум порозуміння між головою Кіровоградської ОДА та власниками аптечних закладів

17 Вересня 2012 4:45 Поділитися

Як повідомляє прес-служба Кіровоградської обласної державної адміністрації (ОДА), 14 вересня підписано Меморандум про співробітництво між Сергієм Ларіним, головою ОДА, та 27 суб’єктами господарювання, що здійснюють реалізацію лікарських засобів та виробів медичного призначення на території області.

Згідно з Меморандумом, який розроблено за активною участю представників фармацевтичного бізнесу області, було визначено перелік з 80 лікарських засобів та виробів медичного призначення вітчизняного та зарубіжного виробництва, які користуються найбільшим попитом серед населення, на які будуть встановлені торговельні надбавки не вище ніж 15% закупівельної ціни, що, в свою чергу, дозволить відчутно знизити їх вартість в аптечній мережі для споживачів.

С. Ларін, коментуючи зазначену подію, відзначив, що Меморандум покликаний забезпечити населення області якісними та доступними за ціною лікарськими засобами, що є однією з вимог Президента України Вік­тора Януковича. Одночасно керівник області відзначив, що відносини між владою та бізнесом повинні і надалі ґрунтуватися виключно на взаємовигідних, партнерських засадах: «Наше спільне завдання — щоб бізнес почувався впевнено, і щоб люди були соціально захищені та мали можливість придбавати ліки за прийнятними цінами. Насамперед, це стосується представників соціально-­вразливих категорій населення — ветеранів, інвалідів, пенсіонерів та багатодітних родин, які потребують постійної підтримки як з боку влади, так і соціально відповідального бізнесу».

Як зазначив Олександр Шаталов, перший заступник голови обласної ради, однією з наболілих проблем на сьогодні залишається відсутність аптечних закладів у невеликих та віддалених населених пунктах, зокрема у сільській місцевості. А враховуючи існуючі проблеми з транспортними перевезеннями, придбання самих необхідних ліків для багатьох селян є проблематичним.

У зв’язку з цим С. Ларін дав доручення вивчити зазначене питання, а також провести ревізію приміщень медичних закладів області з тим, щоб розширити там мережу аптечних закладів соціального спрямування, що дозволить розширити асортимент лікарських препаратів та знизити їх вартість для населення.

Під час апаратної наради, яка відбулася 17 вересня, голова Кіровоградської ОДА закликав голів районних державних адміністрацій активно залучати компанії з роздрібної реалізації ліків до відкриття аптек у селах, зазначивши, що власники аптечних мереж досить часто скаржаться, що місцева влада не сприяє відкриттю аптек в сільській місцевості.

За матеріалами kr-admin.gov.ua, www.novosti.kr.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті