Лист МОЗ України від 19.04.2005 р. № 05-20/434

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 942 від 23 липня 2004 р. «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації спеціальних харчових продуктів та висновків санітарно-епідеміологічної експертизи на продовольчі товари» з 1 січня 2005 р. в нашій державі передбачено введення процедури реєстрації спеціальних харчових продуктів (СХП). Згідно з листом першого заступника Головного державного санітарного лікаря України від 29 грудня 2004 р. № 05-20/1233 термін, протягом якого присутні на українському ринку СХП мають пройти процедуру реєстрації, становив 140 днів — з 1 січня по 20 травня 2005 р. Разом з тим, наказ Державної санітарно-епідеміологічної служби МОЗ України № 2 від 29 листопада 2004 р. «Про затвердження Порядку проведення експертизи по віднесенню харчових продуктів до категорії спеціальних та експертизи спеціальних харчових продуктів для потреб державної реєстрації (перереєстрації)», який регламентує практичні аспекти проведення процедури реєстрації СХП, було зареєстровано в Міністерстві юстиції України лише 16 березня 2005 р. Таким чином, до цього моменту процедуру реєстрації СХП не було розпочато з «технічних» причин. Незважаючи на те що на сьогодні вже чимало компаній розпочало реєстрацію своєї продукції, час було втрачено і до 20 травня його залишилось вкрай небагато. Тому постає цілком закономірне запитання: «Яким чином в Україні після 20 травня здійснюватиметься обіг СХП, на які не отримано реєстраційне свідоцтво ».

Відповідь на це запитання міститься в листі першого заступника Головного державного лікаря України № 05-20/434 від 19 квітня 2005 р., текст якого ми публікуємо.

Документ в форматі PDF

Для ознайомлення необхідно використовувати Adobe Acrobat Reader, який можна безкоштовно отримати на сервері Adobe.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті