Наміри Уряду щодо фармринку України

04 Листопада 2009 4:18 Поділитися

Наміри Уряду щодо фармринку УкраїниПід час брифінгу 02.11.2009 р. Прем’єр-міністр України повідомила про ініціативи Уряду щодо аптечної справи в Україні. Так, Ю. Тимошенко зазначила, що планує­ться створити державну мережу аптек. За її словами, у попередні роки всі вітчизняні аптеки були передані приватним власникам, що сьогодні, на фоні ускладнення епідемічної ситуації, демонструє негативні наслідки для краї­ни в цілому, адже саме приватизація аптек призвела до неспроможності демонополізувати внутрішній ринок.

Прем’єр-міністр також зазначила, що Уряд планує знизити максимальні оптові та роздрібні ціни на низку препаратів для лікування та профілактики грипу. За її словами, КМУ вже скасував постанову про запровадження державної реєстрації граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення. «Цю постанову вже скасовано і будуть встановлені ті індикативні ціни, які відповідають оптовим цінам виробників за межами України, — як на субстанції, так і на готові препарати», — зазначила Ю. Тимошенко.

Нагадаємо, що Постанова КМУ від 30.10.2009 р. № 1154 «Про встановлення граничних рівнів цін на окремі лікарські засоби і вироби медичного призначення» передбачала встановлення граничного рівня цін на окремі лікарські засоби та вироби медичного призначення з метою стабілізації цінової ситуації на період епідемії грипу А (Н1N1). Постанову не було опубліковано в офіційних виданнях — відтак вона не набула чинності.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Александр 04.11.2009 4:52
Так на сайте ВРУ данная постанова чинная и опубликована в УК же. Что- то не понятно. А какой постоновой ее отменили?
Пашков 05.11.2009 10:29
Постанова №1154 набрала чинності 03.11.2009 року, про що мною було зазначено в Коментарі (дивись далі). Опублікована постанова в Урядовому кур'єрі. і ніхто її не скасовував.
Вадим 05.11.2009 6:13
1154ю никто не отменял ! Опровергайте срочно !

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті