Наказ МОЗ від 07.11.2009р. № 815

Наказ втратив чинність на підставі наказу МОЗ від 27.04.2010 р. № 367

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ
від 07.11.2009 р. № 815
ПРО ВСТАНОВЛЕННЯ ЛІКАРСЬКОГО ЗАСОБУ ОЗЕЛЬТАМИВІР (ТАМІФЛЮ ТОЩО) НА ПРЕДМЕТНО-КІЛЬКІСНИЙ ОБЛІК У ЗАКЛАДАХ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я НА ПЕРІОД ЕПІДЕМІЇ ГРИПУ A (Н1N1)

Відповідно до Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02.11.2006 р. № 1542, та з метою встановлення посиленого контролю за обігом лікарського засобу озельтамивір гарантованого мінімального рівня медикаментозного забезпечення населення на період епідемії грипу A (Н1N1)

НАКАЗУЮ:

1. Установити, що на період епідемії грипу A (Н1N1) лікарський засіб озельтамивір (таміфлю тощо) підлягає предметно-кількісному обліку в закладах охорони здоров’я, облік якого ведеться в Журналі обліку отруйних та сильнодіючих лікарських засобів, що підлягають предметно-кількісному обліку в закладах охорони здоров’я, форма якого встановлена в додатку до наказу МОЗ України від 19.07.2005 р. № 360 «Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог-замовлень», зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 20.07.2005 р. за № 782/11062, (із змінами).

2. Затвердити форму звітності щодо використаних необхідних лікарських засобів для лікування вірусної інфекції грипу A (Н1N1), які надійшли відповідно до Порядку забезпечення населення необхідними лікарськими засобами для лікування вірусної інфекції грипу A (Н1N1), затвердженому наказом МОЗ України від 30.10.2009 р. № 786, що додається.

3. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальникам Головних управлінь охорони здоров’я Дніпропетровської, Львівської, Харківської, Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф Черкаської обласних державних адміністрацій, управління охорони здоров’я та медицини катастроф Одеської та управлінь охорони здоров’я обласних державних адміністрацій, Головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення Київської та управління охорони здоров’я Севастопольської міських державних адміністрацій, головним державним санітарним лікарям Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя забезпечити контроль за виконанням цього наказу.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Митника З.М.

Міністр В.М. Князевич

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказ МОЗ України
від 07.11.2009 р. № 815

ФОРМА ЗВІТНОСТІ
щодо використаних необхідних лікарських засобів для лікування вірусної інфекції грипу A (Н1N1), які надійшли відповідно до Порядку забезпечення населення необхідними лікарськими засобами для лікування вірусної інфекції грипу A (Н1N1)

Регіон __________________                                                                             звітний період з ______ по _______
(область)

№ з/п Міжнародна непатентована назва лікарського засобу Торгова назва лікарського засобу Форма випуску та дозування Серія Кількість упаковок лікарського засобу на початок звітного періоду (штук) Отримана кількість упаковок лікарського засобу за звітний період (штук) Кількість упаковок лікарського засобу на кінець звітного періоду (штук)
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Дмитрий 16.11.2009 8:39
Идея министерства конечно правильная, но как всегда, никто не думает о практической стороне. Постановка тамифлю и его аналогов на количественный учет уменьшит злоупотребления и спекуляцию. Но не забывайте, что наши врачи практичеки не умеют настолько грамотно выписывать рецепты, что бы "не придерались" проверяющие органы. На практике мы получим массу конфликтных ситуаций и неприятности для сотрудников аптек при проверках (если кто-то из "добрых" первостольников отпустит препарат по неправильно выписаному и/или недооформленному рецепту).

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті