Президент відвідав Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод

13 Листопада 2009 12:46 Поділитися

Президент відвідав Борщагівський хіміко-фармацевтичний заводПрезидент України Віктор Ющенко відвідав Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод, де провів зустріч із представниками найбільших столичних фармацевтичних підприємств і дистриб’юторів медпрепаратів.

Глава держави запропонував публічно і за участі фахівців фармацевтичної галузі обговорити рішення парламенту, яким пропонується запровадити мораторій на підвищення цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення.

Президент наголосив, що не можна віддавати ці рішення політикам, і попередив, що закон негативно вплине на національну фармацевтичну галузь. «Ті емоції, які включені, і політичні спекуляції нас можуть відкинути на багато років назад, якщо не вистачить мудрості по-діловому розглянути ці проблеми і пам’ятати, що нами повинен керувати український інтерес, інтерес людини з одної сторони, а з іншої – розуміти, що за нашою спиною стоїть унікальна національна галузь, яку можна знищити непродуманим рішенням за декілька тижнів», – сказав Президент.

Він наголосив, що вбачає свою задачу в тому, щоб чесно поступити перед суспільством і всіма учасниками ринку лікарських засобів і знайти національний компроміс у ситуації кризи, яка «з кризи грипу стала кризою політичною».

«На моє переконання, я зроблю великий неморальний вчинок, якщо заплющивши очі, піду назустріч популістичному рішенню, передбаченому в цьому законі», – сказав Президент.

Він закликав фахівців галузі підтримати таку його позицію і допомогти роз’яснити її вигідність для простих українців. «Ми повинні вчинити виключно професійно і не керуватися вигодою тільки одної сторони. Ми повинні відповідати за перспективу, яка може очікувати наш ринок лікарських засобів, роботу фармації і ту пропозицію, яка може скоротитися в десятки разів від непродуманого політичного рішення», – сказав Віктор Ющенко.

Глава держави наголосив на тому, що ажіотажний попит на медикаменти та звинувачення українських виробників і аптек у тому, що ліків немає у продажу, підігріті політично. «Нам треба знайти точку, яка б покликала нас до тверезих дій. Я найбільше остерігаюся, щоб ми в такій делікатній справі дали право політикам врегульовувати на піарі чи емоціях дійсно чутливу тему», – сказав Президент.

За матеріалами www.president.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті