НОКСПРЕЙ. Поговоримо про лідерів!

У чому секрет успіху? Єдиної відповіді на це питання немає. Але відомо, що коли на фармацевтичному ринку з’являється лікарський засіб, який допомагає багатьом людям, він міцно займає своє місце на ньому, і з року в рік користується довірою лікарів та пацієнтів. Сьогодні ми поговоримо про такий препарат — це добре знайомий українцям НОКСПРЕЙ, який дав початок цілій родині лікарських засобів від нежитю.

НОКСПРЕЙ. Поговоримо про лідерів!Коли ніс не здатен нормально функціонувати, сконцентруватися на інших речах стає дуже складно. Саме тому сучасна людина не відкладає лікування, а прямує до аптеки, щоб знайти препарат, який допоможе перемогти захворювання.

Як пацієнт обирає лікарський засіб? Певно, методом проб та помилок. А коли серед широкого асортименту препаратів він знаходить такий, який підходить саме йому, стає зрозуміло — більше не потрібно ламати голову, наступного разу буде обрано саме цей лікарський засіб. Так і народжуються лідери. У лікуванні нежитю таким є НОКСПРЕЙ (оксиметазолін) від фармацевтичної компанії «Сперко Україна».

Мірила успіху

Першим, що свідчить про успішність препарату, є об’єм продажу та його позитивна динаміка. За даними аналітичної системи дослідження ринку «PharmXplorer»/«Фармстандарт» компанії «Proxima Research», у своїй конкурентній групі R01A A05 (оксиметазоліни) НОКСПРЕЙ посідає 1-е місце (таблиця).

Таблиця Топ-5 брендів лікарських засобів групи R01A A05 (оксиметазолін) за об’ємом аптечного продажу в грошовому вираженні за підсумками 6 міс 2013 р. із зазначенням позицій за аналогічний період 2011–2012 рр.
Бренд № з/п, рік
2013 2012 2011
НОКСПРЕЙ 1 1 1
НАЗИВІН 2 2 3
РИНАЗОЛІН 3 3 2
НАЗАЛОНГ 4 4 4
РИНТ 5

Доля аптечного продажу цього препарату як у грошовому, так і в натуральному вираженні акумулює більше 30% загального об’єму ринку оксиметазолінів*. Крім того, за останні 10 років (2003–2012 рр.) об’єм аптечного продажу лікарського засобу НОКСПРЕЙ у грошовому вираженні збільшився в декілька разів (рисунок).

Рисунок
Об’єм аптечного продажу препарату НОКСПРЕЙ у грошовому вираженні в період з 2003 по 2012 р.
Об’єм аптечного продажу препарату НОКСПРЕЙ у грошовому вираженні в період з 2003 по 2012 р.

Представлені дані свідчать про те, що в питанні лікування нежитю НОКСПРЕЙ уже протягом багатьох років користується популярністю серед українських пацієнтів.

Крім об’єму продажу лікарського засобу, його успіх підтверджують і отримані нагороди. Так, за тривалий час перебування на фармацевтичному ринку України препарат НОКСПРЕЙ став лауреатом багатьох престижних премій.

Ще в далекому 2001 р. цей лікарський засіб отримав приз на Всеукраїнському конкурсі «Вища проба».

НОКСПРЕЙПотім у конкурсі «Панацея–2005» він був номінантом у категорії «Кращий безрецептурний препарат українського виробництва».

А рейтинг «Фаворити Успіху» взагалі став для лікарського засобу НОКСПРЕЙ знаковим. Уперше нагороду на цьому конкурсі НОКСПРЕЙ отримав у 2007 р., ставши «Фаворитом року».

Нещодавно він підтвердив свій статус: у 2012 р. за результатами відкритого інтернет-голосування цей препарат було названо «Абсолютним Фаворитом Успіху» в номінації «Препарат від нежитю».

У чому ж секрет успіху препарату НОКСПРЕЙ?

У лікарському засобі головними є 2 аспекти — це склад та форма випуску. Так, на сьогодні відомо, що при лікуванні нежитю перевагу має така форма випуску, як спрей. Це пов’язано з тим, що він відразу потрапляє до порожнини носа, де створюється його висока концентрація, збільшується активна поверхня та відбувається депонування в багатому на судини підслизовому шарі (Савлевич О.Л., 2011).

НОКСПРЕЙ містить оксиметазолін, який відноситься до судинозвужувальних речовин місцевої дії — деконгестантів останнього покоління, що мають пролонговану дію (Бердникова Н.Г., 2011). Виражена протинабрякова дія оксиметазоліну розвивається через декілька хвилин після вприскування та триває протягом 10–12 год. Саме через це достатньо застосовувати НОКСПРЕЙ двічі на добу.

Крім того, НОКСПРЕЙ містить левоментол, камфору та евкаліптол. Вони сприяють усуненню відчуття подразнення слизової оболонки порожнини носа та запобігають її надмірному висиханню.

Завдяки цим властивостям препарат НОКСПРЕЙ при потраплянні в носову порожнину зменшує набряк і виділення, а також відновлює носове дихання.

Сучасним людям — сучасний спрей від нежитю!

Йдучи в ногу з часом, компанія «Сперко Україна» представила препарат для лікування нежитю — НОКСПРЕЙ АКТИВ (оксиметазолін). Він, взявши все найкраще від свого старшого брата, уже має більш сучасну форму випуску — флакон з розпилювачем. Це зроблено для того, щоб кожного разу, коли пацієнт застосовує спрей, до порожнини носа потрапляла однакова кількість препарату.

Отже, тепер вам відомо, які властивості притаманні справжньому лідеру. І коли наступного разу до вас звернеться пацієнт з приводу нежитю, ви знатиме, що йому запропонувати!

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Інформація для професійної діяльності медичних і фармацевтичних працівників

НОКСПРЕЙ АКТИВ; НОКСПРЕЙ. Склад. Оксиметазолін. Форма випуску. Спрей назальний. Фармакотерапевтична група. Протинабрякові та інші препарати для місцевого застосування. Симпатоміметики. Код АТС. R01А А05. Показання до застосування. Гострий риніт алергічної та інфекційно-запальної етіології, синусит, закладеність носа та ускладнення носового дихання при застудних захворюваннях, євстахіїт, середній отит. Для полегшення проведення риноскопії та інших маніпуляцій у носовій порожнині. Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату; атрофічний риніт; підвищений внутрішньоочний тиск, особливо при закритокутовій глаукомі; феохромоцитома; тяжкі форми серцево-судинних захворювань (артеріальна гіпертензія, стенокардія); метаболічні порушення (гіпертиреоз, цукровий діабет); дитячий вік до 6 років. Протипоказане одночасне застосування інгібіторів моноамінооксидази та інших препаратів, які сприяють підвищенню артеріального тиску. Побічні ефекти. Іноді — дискомфорт у порожнині носа, печіння або сухість носових оболонок, чхання. Рідко — реактивна гіперемія. Багаторазове передозування при місцевому назальному застосуванні іноді призводить до таких системних симпатоміметичних ефектів: тахікардія, підвищення артеріального тиску, безсоння, неспокій, головний біль, нудота, сонливість, втома, судоми, галюцинації (особливо в дітей). У поодиноких випадках — носова кровотеча. Апное у новонароджених та дітей молодшого віку (особливо у випадку передозування). Вкрай рідко при застосуванні препарату можливе виникнення алергічних реакцій, у тому числі висипів, свербежу. У поодиноких випадках можливі тяжкі реакції гіперчутливості, у тому числі набряк Квінке. Тривале безперервне застосування судинозвужувальних препаратів може призвести до тахіфілаксії, атрофії слизової оболонки порожнини носа та оборотного набряку слизової оболонки носа (медикаментозний риніт). У разі виникнення побічних ефектів застосування препарату слід припинити і звернутися до лікаря. Виробник. Спільне українсько-іспанське підприємство «Сперко Україна», Україна. Р.п. Нокспрей Актив № UA/12675/01/01; наказ МОЗ України від 04.01.2013 р. № 5; Р.п. Нокспрей № UA/1703/01/01; наказ МОЗ України від 15.07.2009 р. № 513.

_____________

*Питома вага лікарського засобу НОКСПРЕЙ у загальному об’ємі аптечного продажу препаратів групи R01A A05 (оксиметазолін) у грошовому та натуральному вираженні.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті