АР Крим: вилучено близько 13 т контрабандних лікарських засобів

08 Серпня 2013 2:56 Поділитися

На офіційному сайті територіального органу Міністерства доходів і зборів України (далі — Міндоходів) в АР Крим повідомляється, що співробітниками Кримської митниці Міндоходів у пункті пропуску «Євпаторійський морський порт» затримано незаконно переміщені через митний кордон України лікарські засоби на суму близько 10 млн грн.

У повідомленні також сказано, що наприкінці минулого тижня (3 серпня 2013 р.) на поромі з Туреччини сполученням «Зонгулдак — Євпаторія» до пункту пропуску «Євпаторійський морський порт» прибув товар «лікарські засоби» виробництва Франції, Іспанії, Румунії та Єгипту загальною вагою брутто 13 296 кг. У якості підстави для переміщення даних товарів через митний кордон України серед інших товаросупровідних документів було надано рахунок, згідно з яким загальна вартість продукції становила 150479,1 дол. США (за курсом НБУ станом на 03.08.2013 р. — 1202779,45 грн.).

Але під час проведення митно-прикордонного контролю товарів і транспортних засобів, що прибули на поромі, в кабіні тягача було виявлено оригінальний рахунок, згідно з яким підприємству-отримувачу направлено товар «лікарські засоби» загальною вартістю 1245684,5 дол. США (за курсом НБУ на 03.08.2013 р. — 9956756,2 грн.)

Це свідчить про те, що було вчинено дії, спрямовані на переміщення товару через митний кордон України з поданням документів, що містять неправдиві відомості, зокрема стосовно реальної вартості продукції.

Наразі незаконно переміщені лікарські засоби вилучено та розміщено на складі Кримської митниці Міндоходів. Складено протокол про порушення митних правил. Суд має прийняти рішення про застосування санкцій згідно з чинним законодавством.

За матеріалами www.crimea.minrd.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті