Виробництво інсуліну: в Бразилії буде побудовано завод за українськими технологіями

12 Листопада 2013 11:18 Поділитися

Як інформує урядовий портал, реалізація спільного інсулінового проекту, який передбачає передачу української технології виробництва інсуліну людського рекомбінантного ПрАТ «Індар» бразильському державному фармацевтичному підприємству «Фармангіньос», а також будівництво заводу з його промислового виробництва на території Бразилії, є одним з практичних прикладів українсько-бразильського стратегічного співробітництва. Ігор Прасолов, міністр економічного розвитку і торгівлі України, під час 6-го спільного засідання Міжурядової українсько-бразильської комісії з торговельно-економічного співробітництва, яке відбулося 8 листопада в м. Бразиліа, наголосив, що стан виконання цього проекту перебуває на особливому контролі МОЗ України та КМУ. Завдяки поверненню підприємства «Індар» у 2012 р. у державну власність та призначенню нового керівництва компанії роботу над проектом було відновлено, про що свідчать практичні результати.

Зокрема, наприкінці вересня 2013 р. вітчизняне підприємство завершило процес передачі бразильській стороні технологічної документації, продовжується навчання бразильських фахівців. У 2016 р. планується завершити будівництво потужностей з виробництва інсуліну людського рекомбінантного на базі «Фармангіньос» та підприємства з виробництва готових лікарських форм інсуліну в партнерстві з ПрАТ «Індар».

І. Прасолов впевнений, що існує значний потенціал співпраці між підприємцями Бразилії та України: «Наша країна володіє сучасними та передовими технологіями. Ми готові до їх відкриття для бразильської сторони на взаємовигідних умовах, зокрема шляхом створення спільних підприємств з виробництва на території Бразилії продукції за українськими технологіями».

У рамках офіційного візиту української делегації до Бразилії відбулася зустріч Романа Богачева, заступника міністра — керівника апарату МОЗ України, та Андрія Захараша, заступника голови Державної служби України з лікарських засобів, з Карлосом Гаделья, заступником міністра охорони здоров’я Бразилії.

Під час переговорів сторони висловили зацікавленість у співробітництві у сфері боротьби з ВІЛ/СНІДом та іншими соціально небезпечними хворобами. Була досягнута домовленість про передачу українським колегам бразильських технологій з виробництва антиретровірусних та імунобіологічних препаратів.

За підсумками 6-го спільного засідання Міжурядової українсько-бразильської комісії з торговельно-економічного співробітництва сторони підписали низку документів, серед яких Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва між Національним агентством санітарного нагляду Бразилії та Державною службою України з лікарських засобів. Меморандум відкриває українським фармацевтичним компаніям шлях до отримання бразильського сертифіката GMP, який є провідником до фармацевтичних ринків більшості країн Південної Америки.

За матеріалами http://www.kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті