Відкритий лист Президенту Всеукраїнської громадської організації «Фармацевтична асоціація України» Ю.П. Спіженку

Шановний Юрію Прокоповичу!

У зв’язку із активним просуванням ідеї заснування та проведення у 2006 р. Національного рейтингу учасників фармацевтичного ринку України «Фармація» (далі — Національний рейтинг) серед фармацевтичної громадськості, а також неоднозначним розумінням нею ролі Державної служби у цьому процесі, керівництво Державної служби повідомляє про перегляд своєї позиції щодо участі у організації, підготовці та проведенні Національного рейтингу.

Державна служба, безумовно, підтримує ініціативи, спрямовані на підтримку успішної діяльності учасників фармацевтичного ринку, успіхів у формуванні та реалізації державної політики у сфері виробництва, контролю за якістю та реалізацією лікарських засобів, позитивного досвіду організації медикаментозного забезпечення населення. Проте окремі звернення провідних учасників фармацевтичного ринку, що стосувалися організаційних засад підготовки та проведення Національного рейтингу, а також, у зв’язку з цим, — більш детальний юридичний аналіз положень Спільного наказу Правління Фармацевтичної Асоціації та Державної служби № 1/38 від 27.01.2006 р., що не повною мірою відповідають Положенню про Державну службу, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 02.06.2003 р. № 789, дають підстави стверджувати про наявність негативних наслідків для іміджу Державної служби як урядового органу державного управління.

Враховуючи викладене, Державна служба лікарських засобів і виробів медичного призначення відкликає свій підпис під документами, що пов’язані із організацією та підготовкою Національного рейтингу до моменту приведення їх у відповідність з чинним законодавством, а також вважає за доцільне довести інформацію щодо такого рішення до відома фармацевтичної громадськості.

З повагою

Перший заступник голови Державної служби лікарських засобів
і виробів медичного призначення

І.Б. Демченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті