Держпідприємництва погоджено проект наказу МОЗ України щодо змін до Правил виробництва та контролю якості ліків в аптеках

Держпідприємництва погоджено проект наказу МОЗ України щодо змін до Правил виробництва та контролю якості ліків в аптекахЯк інформує Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (Держпідприємництва), погоджено проект наказу МОЗ України (далі — проект наказу), яким пропонується внести зміни до Правил виробництва (виготовлення) та контролю якості лікарських засобів в аптеках» (далі — Правила), затверджених наказом МОЗ України від 17.10.2012 р. № 812. Проект наказу розроблено МОЗ України з метою забезпечення реалізації конституційного права громадян на охорону здоров’я, забезпечення доступності для населення якісних лікарських засобів індивідуального виготовлення, насамперед у сільській місцевості.

Зокрема, пропонується виключити з Правил вимогу, за якою воду для ін’єкцій слід використовувати або зберігати не більше 24 год у закритих ємностях, виготовлених з матеріалів, що не змінюють властивостей води і захищають її від механічних, мікробіо­логічних контамінацій. Також пропонується вилучити з Правил вимогу, згідно з якою суб’єкт господарювання повинен вживати заходи щодо валідації технологічних процесів, які здійснюються у виробничих приміщеннях, і методів контролю якості сировини та вироблених (виготовлених) лікарських засобів і вимогу, за якою порошки екстемпоральні для зовнішнього й орального застосування мають відповідати вимогам Державної Фармакопеї України.

Крім того, пропонується викласти в новій редакції додаток 8 наказу МОЗ № 812, яким затверджено допустимі норми відхилень для лікарських засобів, виготовлених в аптеці.

За матеріалами http://www.dkrp.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Сергій 06.06.2014 3:44
А де ви раніше були, ви не знали, що по виготовленню багато проблем ? Невже все обовязково робити коли крісло хитається ? А до того, а до того лобіювали інтереси заводів виробників ! Але ж всім би хватило навіщо прирівнювати аптеку до заводу - виробника ? А я скажу навіщо для того, щоб аптека не виготовляла ліки і не путалась заводам - виробникам під ногами.
NNK 06.06.2014 3:53
І це "правильно": ну навіщо пацієнтам, тим паче - у сільській місцевості! безпечні ін'єкції? Вони ж давно звикли до відсутності будь-чого, ну й що з того, шо вже 2014 рік..Ну й що з того, що у водичці через 24 години після її кипіння та ще у пластиковій пляшці б/у мікроорганізмів не злічити? Мінздрав дозволив!!! Головне, щоб аптечний бізнес не зупинився!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті