Відкритий лист до підприємницької спільноти України

15 Березня 2010 5:36 Поділитися

Миколаївська обласна Фармацевтична асоціація «ФармаРада»

Комітет порятунку фармацевтичної галузі України

11 березня 2010 р. Верховною Радою України призначено нового Прем’єр-міністра України та затверджено новий склад КМУ.

Сьогодні підприємницька спільнота повинна зберегти своє право впливати на владу задля продовження дерегуляції, яку започаткував минулий уряд. Про проблеми підприємництва говорять експерти, рейтингові агенції, світові економісти і, особливо, політики. Але ми знаємо точно, що початок дерегуляції, запровадженої нашими громадськими об’єднаннями спільно з Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва (далі — Держкомпідприємництва) та Радою підприємців при КМУ, вирішення проблем тих галузей, де ми працюємо, зберегли тисячі робочих місць та сотні підприємств. Як з окремих ділянок складається лінія фронту, так із багатьох рішень складається велика перемога.

І сьогодні є така перемога! Неймовірними зусиллями Олександри Кужель та Оксани Продан оприлюднено довгоочікувані постанови КМУ:

Кожен із цих документів збереже кошти як підприємців, так і простих громадян, тому що сьогодні зруйнована велика потужна корупційна схема отримання хабарів при ввезенні лікарських засобів і оформленні різноманітних дозвільних документів. Крім того, ми з вами як споживачі матимемо можливість застосовувати якісні та доступні ліки.

Питання виживання стоїть перед нашими підприємствами багато років. Воно виникло не сьогодні. Генерали завжди готуються до війни, яка закінчилася. Наша мета — донести до громадськості точку зору підприємців, які об’єдналися навколо Держкомпідприємництва та Ради підприємців при КМУ заради того, щоб пробити стіну чиновницької байдужості та подолати численні бюрократичні бар’єри. У складних економічних умовах ми разом вибудуємо відносини між владою та бізнесом, щоб не занепала наша справа.

Але задля цього сьогодні потрібно терміново діяти.

Потрібно звертатися з телеграмами до Президента і Прем’єр-міністра України з такими вимогами:

  • не руйнувати новообраний склад Ради підприємців при КМУ та не прийма­ти регуляторних актів без згоди громадськості;
  • не продавати посад;
  • зберегти на посаді голови Держкомпідприємництва Олександру Кужель як єдиного професійного та чесного чиновника, що не жалкує свого здоров’я заради розвитку підприємництва України.

Своє ставлення до того, що відбувається у країні, можна висловлювати по-різному. Можна об’єднатися у групу незадоволених та протестуючих, а можна об’єднатися у суспільство людей, що знаходять консолідовані рішення болючих питань і вимагають від влади працювати на свій народ.

З повагою Олена Пруднікова, голова Миколаївської обласної
фармацевтичної асоціації «ФармаРада»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті