ПДВ на медичні вироби та їх допуск на ринок: ухвалено відповідні постанови КМУ (оновлено)

1 липня 2014 р., під час позачергового засідання Уряду, було прийнято дві постанови, що стосуються обігу виробів медичного призначення в Україні.

Постановою КМУ від 1 липня 2014 р. № 216 визначено перелік медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають обкладенню податком на додану вартість за ставкою 7%. Зокрема, до цього переліку належать медичні вироби, для визначення яких вживаються такі терміни:

Зазначені медичні вироби безстроково підлягають оподаткуванню за пільговою ставкою ПДВ 7%. Постанова КМУ від 1 липня 2014 р. № 216 набуває чинності з 1 липня 2014 р. Зазначимо, що у розробці відповідного проекту постанови КМУ приймали участь професійні асоціації, в тому числі Асоціація «Оператори ринку медичних виробів».

Також під час засідання Уряду ухвалено постанову КМУ від 01 липня 2014 № 215, яка передбачає перенесення обов’язкового застосування технічних регламентів до медичних виробів до 1 липня 2015 р.

Фармацевтична спільнота висловлює подяку голові Державної служби України з лікарських засобів Михайлу Пасічнику за активне сприяння ухваленню згаданих постанов КМУ, адже вони дозволили уникнути колапсу на ринку медичних виробів. Редакція нашого видання звернулася до Держлікслужби України з проханням допомогти суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі медичними виробами, у питанні формування переліку медичних виробів, що підлягають обкладенню податком на додану вартість за ставкою 7%.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті