Постанова КМУ від 17.03.2010 р. № 275 «Деякі питання здійснення державного контролю якості лікарських засобів»

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 17.03.2010 р. № 275

«Деякі питання здійснення державного контролю якості лікарських засобів»

Відповідно до Основ законодавства України про охорону здоров’я та статті 14 Закону України «Про лікарські засоби» Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Утворити Державну інспекцію з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я України (далі — Інспекція) на базі Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів, що реорганізується.

2. Установити, що:

  • Інспекції підпорядковуються її територіальні органи — державні інспекції з контролю якості лікарських засобів в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі, які утворені на базі територіальних органів Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів — державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі;
  • Інспекція з безпосередньо підпорядкованими їй державними інспекціями з контролю якості лікарських засобів в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі є правонаступником Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів з безпосередньо підпорядкованими їй державними інспекціями з контролю якості лікарських засобів в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі.

3. Внести до постанов Кабінету Міністрів України зміни, що додаються.

4. Міністерству охорони здоров’я:

  • передати нежитловий будинок по просп. Перемоги, 120, у м. Києві Інспекції для її розміщення;
  • здійснити заходи, пов’язані з реорганізацією Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів;
  • подати у двомісячний строк пропозиції щодо приведення актів Кабінету Міністрів України у відповідність з цією постановою та привести власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою.
Прем’єр-міністр України М. Азаров

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 17 березня 2010 р. № 275

ЗМІНИ,
що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України

1. У пункті 25 графи «Орган ліцензування» переліку органів ліцензування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2000 p. № 1698, слово «Держлікінспекція» замінити словами «Держлікінспекція МОЗ».

2. У тексті Порядку державної реєстрації медичної техніки та виробів медичного призначення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 листопада 2004 p. № 1497 слово «МОЗ» замінити словами «Держлікінспекція МОЗ» у відповідному відмінку.

3. Пункт 10 переліку центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через відповідних міністрів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2006 р. № 207, викласти у такій редакції:

«10. Через Міністра охорони здоров’я:

Держлікінспекція МОЗ.».

4. У постанові Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2008 р. № 1121 «Деякі питання державного управління у сфері контролю якості лікарських засобів»:

1) у пункті 1 постанови слова «Державну інспекцію з контро­лю якості лікарських засобів» замінити словами «Державну інспекцію з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я України»;

2) у Положенні про Державну інспекцію з контролю якості лікарських засобів, затвердженому зазначеною постановою:

  • у назві Положення слова «Державну інспекцію з контролю якості лікарських засобів» замінити словами «Державну інспекцію з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я України»;
  • у пункті 1 слова «Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів (далі — Держлікінспекція)» замінити словами «Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я України (Держлікінспекція МОЗ)»;
  • абзац перший пункту 11 викласти в такій редакції:

«11. Голова Держлікінспекції МОЗ має трьох заступників, у тому числі одного першого, яких призначає на посаду та звільняє з посади Кабінет Міністрів України за поданням Міністра охорони здоров’я.»;

  • у тексті Положення слово «Держлікінспекція» в усіх відмінках замінити словами «Держлікінспекція МОЗ» у відповідному відмінку.

5. У додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 2009 p. № 464 «Про затвердження граничної чисельності працівників апарату центральних органів виконавчої влади і підпорядкованих їм територіальних органів та інших державних органів» позицію

«Держлікінспекція 150 1315»
замінити такою позицією:    
«Держлікінспекція МОЗ 100 727».
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті