АМКУ надав дозвіл на концентрацію учасникам фармацевтичного ринку

10 Березня 2015 11:45 Поділитися

АМКУ надав дозвіл на концентрацію учасникам фармацевтичного ринкуАнтимонопольний комітет України (далі — АМКУ) завершив розгляд справ про концентрації та узгоджені дії за участю компаній «NovartisAG» (м. Базель, Швейцарія) та «GlaxoSmithKline plc» (м. Брентфорд, Великобританія), які зафіксовано на ринках онкологічних, безрецептурних препаратів та вакцин.

За результатами розгляду справ було встановлено, що здійснення заявлених концентрацій та узгоджених дій може мати деякий негативний вплив на конкуренцію на товарних ринках України.

При цьому сукупні частки учасників концентрацій на ринках противірусних лікарських засобів для місцевого застосування; протигрибкових препаратів для місцевого застосування; онкологічних ліків та вакцин для людей є досить значними. Учасники концентрації є великими світовими виробниками та постачальниками лікарських засобів.

Враховуючи викладене, АМКУ аргументував надання дозволів на зазначені концентрації виконанням їх учасниками певних зобов’язань щодо утримання ними на окремих сегментах ліків від певних дій, що можуть обмежити конкуренцію на товарних ринках України.

Зокрема, зобов’язання стосуються:

  • обсягів постачання, цін, умов реалізації противірусних препаратів для місцевого застосування; протигрибкових лікарських засобів для місцевого застосування; онкологічних ліків та вакцин для людей;
  • доступу інших суб’єктів господарювання на ринки противірусних препаратів для місцевого застосування; протигрибкових ліків для місцевого застосування; онкологічних лікарських засобів та вакцин для людей;
  • обміну інформацією, що може мати антиконкурентний ефект.

Учасники концентрацій добровільно погодилися виконати покладені на них зобов’язання.

Крім того, компаніям «Novartis AG» та «GlaxoSmithKline plc» надано дозволи на обмежений строк на узгоджені дії, які мають забезпечити виконання умов договорів купівлі-продажу акцій та активів.

За матеріалами http://www.amc.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті