Олександра Павленко досі зареєстрована як ФОП — Генеральна прокуратура України (оновлено)

18 Березня 2015 5:35 Поділитися

Олександра Павленко досі зареєстрована як ФОП — Генеральна прокуратура УкраїниГенеральна прокуратура України звернулася до МОЗ України з вимогою здійснити відповідні заходи щодо запобігання та протидії корупції стосовно першого заступника міністра охорони здоров’я Олександри Павленко. Про вжиті заходи необхідно поінформувати Генеральну прокуратуру України до 20 березня цього року.

Встановлено, що станом на 6 березня цього року, займаючи посаду першого заступника міністра охорони здоров’я України, О. Павленко була зареєстрована як фізична особа – підприємець з основним видом діяльності у сфері права.

Крім цього, відповідно до Єдиного реєстру адвокатів України, вона має свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, яке, станом на 6 березня цього року не було ані зупинено, ані припинено.

Наведене суперечить вимогам українського законодавства, яке передбачає певні обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, а саме: заступникам міністрів забороняється займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією України або законами України.

Згідно зі положеннями законодавства, за порушення передбачених обмежень особи притягуються, у тому числі, до дисциплінарної відповідальності.

У свою чергу прес-служба МОЗ України 20 березня повідомила, що на даний час першим заступником міністра охорони здоров’я України вжито всіх необхідних заходів на виконання вимог законодавства, які встановлені для перебування на цій посаді. А саме: зупинено адвокатську діяльність, подано заяву про припинення діяльності фізичної особи-підприємця.

За матеріалами gp.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті