Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я УкраїниЛист від 24.07.2001 № 1601/12-04

ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ
МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
від 24.07.2001 № 1601/12-04

Начальникам державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в  АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі

За результатами державного контролю зразки Розчину хлоргексидину біглюконату 0,05% по 100 мл серії 110600 виробництва ВХФП «Біостимулятор», м. Одеса, які були отримані від Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів у Вінницькій області, не відповідають вимогам ФС 42-2945-93 за показниками «рН» (завищений), «Кількісне визначення» (занижений). Між тим, зразки вказаної серії препарату із числа архівних контрольних зразків виробника відповідають за цими показниками нормативним вимогам.

Враховуючи світлочутливість препарату та можливі порушення умов зберігання (повинен зберігатися в захищеному від світла місці), які могли вплинути на якість препарату, Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів МОЗ вважає доцільним провести перевірку Розчину хлоргексидину біглюконату 0,05% по 100 мл серії 110600 вищевказаного виробника на відповідність вимогам ФС 42-2945-93 за показниками «рН» та «Кількісне визначення».

При встановленні невідповідності препарату нормативним вимогам за вищезазначеними показниками вжити відповідних заходів на місцях щодо його вилучення з реалізації.

Про виконання розпорядження доповісти до 23.08.2001 р. з одночасним направленням на нашу адресу сертифіката аналізу препарату в разі негативних його результатів.

Перший заступник Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів

В. Варченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті