Державна податкова адміністрація України

ДПА України розглянула лист щодо порядку оподаткування ПДВ операцій з надання аптечними закладами послуг з реалізації медикаментів з виплатою винагороди і повідомляє таке.

Порядок оподаткування операцій з продажу товарів в межах договорів доручення, комісії та інших цивільно-правових договорів, які передбачають здійснення продажу від імені та за дорученням іншої особи без передання права власності на такі товари, регулюється п.4,7 ст.4 закону України від 03.04.97 р. № 168/97-ВР «Про податок на додану вартість».

Поряд з цим, відповідно до п.5.1.7 ст. 5 Закону, операції з продажу лікарських засобів та виробів медичного призначення, зареєстрованих в Україні у встановленому законодавством порядку, в тому числі надання послуг з такого продажу аптечними установами звільняються від оподаткування ПДВ.

Враховуючи те, що зазначена норма поряд зі звільненням операцій з продажу лікарських засобів та виробів медичного призначення передбачає також звільнення послуг з такого продажу аптечними установами, то отримана аптечними установами винагорода за продаж, в межах зазначених договорів, лікарських засобів та виробів медичного призначення за умови їх реєстрації в Україні у встановленому законодавством порядку, звільняється від оподаткування ПДВ.

Заступник Голови
«Бізнес-Бухгалтерія:
право — податки — консультації»,
№ 46/2, 15.11.2001

Г. Оперенко

?

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті