Радіологічна ситуація у столиці в нормі

30 Квітня 2015 6:15 Поділитися

Редакція нашого видання отримала протокол проведення досліджень іонізуючого випромінювання у м. Київ, яке проводилося 30 квітня 2015 р. державною установою «Київський міський лабораторний центр Держсанепідслужби України».

Мета дослідження – визначення радіаційної ситуації. Як відомо 28 квітня поточного року виникла лісова пожежа на території комплексу лісового господарства «Чорнобильська пуща» у зоні відчуження у районі сіл Буряківка, Рудня-Іллінецька, Глинка, Лубянка Іванківського району Київщини на площі близько 320 га.

На час обстеження радіологічна ситуація у Києві залишається стабільною. Загрози радіаційного зараження у столиці немає. Як зазначено у висновку, потужність еквівалентної дози гамма-випромінювання не перевищує похідні рівні радіаційно-гігієнічних регламентів першої групи, п. 5.5, згідно з Нормами радіаційної безпеки України (НРБУ-97) та «Контрольні рівні потужності еквівалентної дози гамма-випромінювання і забруднення поверхонь бета-випромінюючими радіонуклідами та вмісту радіонуклідів в ґрунті для м. Києва», затверджених Головним державним санітарним лікарем м. Києва та погоджених Головним державним санітарним лікарем України 09.08.2010р. за № 7.04-54/58.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті