Звільнення ліків від оподаткування додатковим імпортним збором: у парламенті зареєстровано відповідний законопроект

15 Травня 2015 2:57 Поділитися

Звільнення ліків від оподаткування додатковим імпортним збором: У парламенті зареєстровано відповідний законопроект13.05.2015 р. у Верховній Раді України за № 2827 зареєстровано законопроект, яким пропонується внести зміни до Закону України від 28.12.2014 р. № 73-VIII «Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року». Ініціатором законопроекту виступив Тарас Козак, член депутатської фракції Політичної партії «Опозиційний блок».

Даним проектом документа пропонується віднести до життєво необхідних товарів, що звільняються від обкладання додатковим імпортним збором лікарські засоби, дозволені для виробництва і застосування в Україні та внесені до Державного реєстру лікарських засобів, а також медичні вироби за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України.

Наразі від вищезазначеного збору звільнено фармацевтичну продукцію, сполуки, що використовуються для її виготовлення, які не виробляються в Україні та класифікуються за товарними групами 28, 29, 30 УКТ­ЗЕД, за переліком, затвердженим постановою КМУ від 17.11.2004 р. № 1568, а також медичні вироби для проведення гемодіалізу та лікування онкологічних хворих за переліком, затвердженим постановою КМУ від 16.02.2015 р. № 63.

Крім того, 9 квітня на засіданні Верховної Ради було прийнятий Закон України від 09.04.2015 р. № 332-VIII «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування деяких лікарських засобів та медичних виробів», яким було звільнено від оподаткування додатковим імпортним збором лікарські засоби та медичні вироби, що закуповуватимуться через міжнародні організації.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті