Уряд затвердив план дій з реалізації Стратегії державної політики щодо наркотиків на період до 2020 р.

Уряд затвердив план дій з реалізації Стратегії державної політики щодо наркотиків на період до 2020р.Уряд затвердив план заходів на 2015 р. з реалізації Стратегії державної політики щодо наркотиків на період до 2020 р., який включає 45 пунктів. Відповідне розпорядження КМУ від 25.03.2015 р. № 514-р оприлюднено на урядовому порталі 25 травня.

План заходів включає у тому числі утворення міжвідомчої координаційної ради з питань протидії наркоманії, яка спрямовуватиме діяльність центральних органів виконавчої влади, інших державних органів у сфері обігу підконтрольних речовин та протидії їх незаконному обігу, та проекту положення про неї. Відповідні пропозиції мають підготувати та подати до Уряду органи державної влади, визначені розпорядженням № 514-р відповідальними за це, у III кв. 2015 р.

Заплановано внести зміни до нормативно-правових актів з питань визначення розмірів наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, що перебувають у незаконному обігу.

У практичну діяльність з контролю за обігом підконтрольних речовин буде розроблено та впроваджено механізм збору інформації про нові наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, які не перебувають під контролем.

Розроблятимуться і зміни до наказу МОЗ від 19 липня 2005 р. № 360 «Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог-замовлень» щодо посилення відповідальності за відпуск без рецепта комбінованих препаратів, що містять підконт­рольні речовини.

Планується також розробити та затвердити порядок визначення обсягу потреби у наркотичних лікарських засобах з включенням їх до відповідних квот на обіг підконтрольних речовин.

МОЗ України має провести розрахунки відповідності обсягів знеболювальних лікарських засобів потребам хворих.

Протягом року силовими відомствами здійснюватимуться заходи щодо виявлення в українському сегменті інтернету розповсюджувачів наркотичних засобів та психотропних речовин і притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті