Доктор МОМ® — вибір 2002 року

Діяльність офіційного представництва компанії «Юнік Фармасьютикал Лабораторіз» в Україні розпочалася в 1998 р. Препарати компанії мають значний попит завдяки високій якості і доступній ціні. Широко відома серія препаратів, які використовуються при простудних захворюваннях як у дорослих, так і дітей, — ДОКТОР МОМ®. Головне в діяльності компанії «Юнік Фармасьютикал Лабораторіз» — це якість продукції, яка відповідає світовим стандартам, та активна інформаційна робота, що базується виключно на науково підтверджених даних. Усі заводи компанії сертифіковані з урахуванням вимог належної виробничої практики (GMP) ВООЗ, а заводи з виробництва фармацевтичних субстанцій метронідазолу, диклофенаку та ніфедипіну внесено до головного реєстру лікарських засобів (ЛЗ) Управління з контролю харчових продуктів та лікарських препаратів США (FDA) («Щотижневик АПТЕКА», № 42 (313) від 29 жовтня 2001 р.).

Свідченням визнання компанії «Юнік Фармасьютикал Лабораторіз» в Україні, а саме торгової марки ДОКТОР МОМ, є той факт, що препарати цієї серії на щорічному конкурсі «Вибір року 2002» було визначено як найкращі засоби проти кашлю. Цьому не завадила серйозна конкурентна боротьба між різними торговими марками. Прискіпливе журі та пересічні громадяни дали високу оцінку препаратам серії ДОКТОР МОМ. Вони користуються попитом і широковідомі на споживчому ринку України.

Препарати серії ДОКТОР МОМ показані пацієнтам з продуктивним та непродуктивним кашлем, обумовленим інфекціями верхніх дихальних шляхів, бронхітом, вогнищевою пневмонією, бронхоектазами, бронхіальною астмою, при кашлі після грипу. Їх також рекомендують застосовувати для прискорення видужання пацієнтів з ангіною, ларингітом, фарингітом, тонзилітом, синуситом та для зменшення вираженості симптомів цих захворювань. ДОКТОР МОМ РОСЛИННІ ПАСТИЛКИ ВІД КАШЛЮ безпечний ЛЗ при лікуванні кашлю у дітей, що виник унаслідок інфекцій верхніх дихальних шляхів, бронхіту, бронхіальної астми, алергічного бронхіту, коклюшу, кашлю після кору.

ДОКТОР МОМ РОСЛИННІ ПАСТИЛКИ ВІД КАШЛЮ — це натуральний комбінований препарат, який містить сухі екстракти лікарських рослин і ментол:

  • Glycyrrhiza glabra — виявляє жарознижувальну, протизапальну, антиоксидантну, спазмолітичну, відхаркувальну і заспокійливу дію — 0,015 г;

     

  • Zingiber officinale — виявляє протизапальну, антигістамінну дію та пригнічує синтез простагландинів, застосовується при застудних захворюваннях, кашлі, болю в горлі, порушеннях травлення — 0,01 г;

     

  • Emblica officinale — виявляє протизапальну, антигістамінну дію, містить вітамін С, який є одним з основних антиоксидантів — 0,01 г;

     

  • Menthol — розріджує густий секрет, сприяє його відходженню з дихальних шляхів — 0,007 г.

p_366_45_181102_UNIK.jpg (11268 bytes)

Конкурс «Вибір року 2002». Тамарай Пандіан, голова представництва компанії «Юнік Фармасьютикал Лабораторіз» в Україні, висловлює подяку за визнання торгової марки ДОКТОР МОМ® переможцем у номінації «Найкращий засіб від кашлю»

Відхаркувальна, протизапальна, антиоксидантна дія препарату ДОКТОР МОМ РОСЛИННІ ПАСТИЛКИ ВІД КАШЛЮ дає змогу успішно використовувати його в терапії фарингіту, трахеобронхіту, хронічного обструктивного бронхіту, бронхіальної астми, бронхоектатичної хвороби, а також при порушеннях утворення бронхіального секрету та патологічному підвищенні його в’язкості, запаленні бронхіального дерева і верхніх дихальних шляхів, дисбалансі оксидантно-антиоксидантної системи.

Підтвердженням ефективності та безпеки препаратів виробництва «Юнік Фармасьютикал Лабораторіз» є результати обмеженого клінічного дослідження при застосуванні препарату ДОКТОР МОМ РОСЛИННІ ПАСТИЛКИ ВІД КАШЛЮ у хворих на хронічний обструктивний бронхіт (ХОБ), проведеного в 1999 р. в умовах відділення діагностики, терапії та клінічної фармакології захворювань легень Інституту фтизіатрії та пульмонології ім. Ф.Г. Яновського АМН України.

Метою дослідження було вивчення впливу препарату ДОКТОР МОМ РОСЛИННІ ПАСТИЛКИ ВІД КАШЛЮ виробництва «Юнік Фармасьютикал Лабораторіз» на перебіг ХОБ, визначення його переносимості та розвиток побічних явищ, порівняння результатів лікування у пацієнтів основної та контрольної груп. У дослідженні брали участь 40 пацієнтів з ХОБ віком 18–60 років, які перебували на стаціонарному лікуванні. Основну групу склали 30 хворих, контрольну — 10. У хворих виявляли клінічні, лабораторні та функціональні ознаки ХОБ. При цьому переважали скарги на слабкість, швидку втомлюваність, кашель з виділенням слизово-гнійного мокротиння, задишку при фізичному навантаженні різного ступеня. Базисна комплексна терапія, на фоні якої проводилося дослідження, складалася з традиційного лікування із застосуванням бронхолітиків, при бронхіті з гнійним компонентом призначали антибіотики. ДОКТОР МОМ РОСЛИННІ ПАСТИЛКИ ВІД КАШЛЮ призначали пацієнтам основної групи — по 1 пастилці 4–6 разів на добу, пацієнтам контрольної групи — традиційне комплексне лікування. Курс лікування тривав 14 днів.

На підставі оцінки суб’єктивних скарг пацієнтів та за даними клініко-інструментального обстеження основним критерієм ефективності лікування був ступінь зменшення основних і клінічних проявів ХОБ. Ефективність досліджуваного препарату визначали клініцист і пацієнт на підставі низки критеріїв (таблиця).

У пацієнтів основної та контрольної груп спостерігали виражену позитивну динаміку захворювання. Помітно зменшувалася вираженість симптомів задишки при звичайному фізичному навантаженні, майже однаковою була кількість хворих як основної, так і контрольної групи, задишку в яких спричиняло значне фізичне навантаження; зменшилася кількість хворих, у яких був сильний кашель; збільшилася кількість хворих із незначним кашлем. В усіх хворих полегшилося відхаркування на 4-ту добу лікування і значне полегшення — на 12-ту добу. Змінилися характер та кількість мокротиння: після курсу лікування в жодного хворого обох груп гнійне мокротиння не виділялося, більше ніж на 50% зменшилася кількість хворих із слизово-гнійним мокротинням. Кількість мокротиння у хворих обох груп зменшилася на 60%.

Таблиця

Шкала ефективності досліджуваного препарату

Ефективність

Критерій

Група пацієнтів

основна (%)

контрольна (%)

Дуже висока

Виражена позитивна динаміка даних клініко-інструментального обстеження, повне усунення кашлю в перші дні лікування, значне полегшення відхаркування

26,6

20,0

Висока

Усунення кашлю до кінця терміну лікування, помітне полегшення відхаркування, виражена позитивна динаміка даних клініко-інструментального обстеження

66,7

60,0

Задовільна

Помірне усунення кашлю до кінця терміну лікування, помірне полегшення відхаркування, незначна динаміка даних клініко-інструментального обстеження

6,7

20,0

Низька

Незначне поліпшення досліджуваних показників

Відсутня

Відсутні зміни або негативна динаміка досліджуваних показників

Під час об’єктивного обстеження було виявлено позитивну динаміку при використанні препарату у пацієнтів з ХОБ. Так, зменшилася кількість хворих із жорстким диханням в основній групі на 50%, у контрольній на 30%, збільшилася кількість хворих з везикулярним диханням в основній групі на 50%, у контрольній на 60%, кількість поодиноких сухих хрипів зменшилася на 33,4% у хворих основної та на 10% — контрольної групи. Після проведеного курсу лікування вологі хрипи не вислуховувалися у пацієнтів обох груп. Кількість пацієнтів основної та контрольної груп із поодинокими сухими хрипами, виявленими до початку лікування, зменшилася на однаковий відсоток.

Доктор МОМ

Під час дослідження функції зовнішнього дихання у хворих обох груп отримано подібну динаміку. Більшість показників функції зовнішнього дихання достовірно не змінювались, але спостерігалася тенденція до нормалізації знижених показників, особливо динамічних показників функції зовнішнього дихання.

Препарат ДОКТОР МОМ РОСЛИННІ ПАСТИЛКИ ВІД КАШЛЮ відзначався доброю переносимістю, виявляв позитивний клінічний ефект, можливих ускладнень та побічної дії не спостерігалося. Важливо підкреслити, що у процесі проведеного дослідження у пацієнтів обох груп індивідуальної непереносимості препарату не відзначено.

На підставі результатів вивчення ефективності та переносимості препарату ДОКТОР МОМ РОСЛИННІ ПАСТИЛКИ ВІД КАШЛЮ виробництва компанії «Юнік Фармасьютикал Лабораторіз» в умовах відділення діагностики, терапії та клінічної фармакології захворювань легень Інституту фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г. Яновського АМН України (відповідальний виконавець дослідження Л.О. Яшина, доктор медичних наук, професор, виконавець О.Я. Лекан, молодший науковий співробітник) при застосуванні препарату в дозі по 1 пастилці 4–6 разів на добу перорально протягом 14 днів зроблено такі висновки:

  • ДОКТОР МОМ РОСЛИННІ ПАСТИЛКИ ВІД КАШЛЮ — ефективний відхаркувальний, протизапальний і антиоксидантний засіб для застосування у хворих на ХОБ.

  • ДОКТОР МОМ РОСЛИННІ ПАСТИЛКИ ВІД КАШЛЮ добре переноситься, не спричиняє патологічних змін, які можна виявити під час клінічного обстеження хворих, токсичних проявів дії препарату не виявлено. Відсутність побічних явищ при застосуванні препарату дає змогу випробуваний режим лікування вважати безпечним.

  • ДОКТОР МОМ РОСЛИННІ ПАСТИЛКИ ВІД КАШЛЮ рекомендується застосовувати в комплексній терапії пацієнтів з ХОБ у поєднанні з іншими протизапальними ЛЗ, антибіотиками, бронхолітиками.

Враховуючи сезонне збільшення кількості випадків простудних захворювань, доцільно мати в асортименті кожної аптеки такий визнаний споживачами ЛЗ, як ДОКТОР МОМ РОСЛИННІ ПАСТИЛКИ ВІД КАШЛЮ.

Інформацію підготовлено
за матеріалами, наданими компанією «Юнік Фармасьютикал Лабораторіз» (Індія)

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Нурофен - Головная боль? Не нужно терпеть!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*