ТАБЕКС від АТ “Софарма” – крок до здоров’я

Аналізуючи динаміку зміни асортименту українських аптечних закладів, можна помітити збільшення в ньому препаратів, призначених для профілактики різних захворювань. Це свідчить про те, що громадяни нашої країни починають усе більше уваги приділяти своєму здоров’ю, і, як наслідок, на  продукти, які сприяють запобіганню розвитку різних захворювань, підвищується попит. Про це слід пам’ятати всім, хто прагне сформувати асортимент аптеки з урахуванням тенденцій, що існують у суспільстві і знаходять своє відображення на фармацевтичному ринку.

Відома болгарська компанія АТ «Софарма» уже протягом більше 3 років представляє на українському фармацевтичному ринку актуальний препарат ТАБЕКС (цитизин), який застосовують для усунення нікотинової залежності. Цей лікарський засіб користується стабільним попитом і може зайняти гідне місце в асортименті будь-якої аптеки. Аналогічні генеричні препарати на українському фармацевтичному ринку відсутні. Як і інші продукти АТ «Софарма», ТАБЕКС відрізняють висока якість, доступна ціна і добра інформаційна підтримка, яку здійснюють співробітники українського представництва компанії.

Відмова від шкідливих звичок є невід’ємною частиною здорового способу життя, і тютюнопаління, безумовно, відноситься до таких звичок, що негативно впливають на здоров’я людини. Відомо, що на 56-й сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, яка відбулася в травні цього року, була затверджена угода — Рамкова конвенція ВООЗ з боротьби проти тютюну. Метою цього документа є захист людей від руйнівного впливу тютюну, а також дослідження соціальних, екологічних і економічних наслідків тютюнопаління. Той факт, що така авторитетна організація, що діє в сфері охорони здоров’я, звернула увагу на проблему тютюнопаління, свідчить про серйозність даного питання. Підтвердженням цього є також статистичні дані, наведені на сесії. Зокрема, встановлено, що тютюнопаління — одна з основних причин смерті серед тих, які можна усунути: щорічно близько 4 млн чоловік у світі помирають від хвороб, пов’язаних з тютюнопалінням. Згідно з прогнозами фахівців, якщо сьогодні не вживати активних заходів, спрямованих на боротьбу з тютюнопалінням, то до 2030 р. число смертельних випадків, зумовлених цією причиною, може збільшитися до 10 млн. А це означає, що від хвороб, спричинених тютюнопалінням, буде вмирати людей більше, ніж від захворювань травної системи, пневмонії, туберкульозу й ускладнень у пологах разом узятих. За даними, опублікованими на сайті http://news.bbc.co.uk, уже сьогодні кожні 10 с у світі помирає один курець.

Для України проблема тютюнопаління є надзвичайно актуальною. Крім складної екологічної ситуації і соціально-економічних проблем, що впливають на здоров’я людей, величезну шкоду їм наносить ця шкідлива звичка. З 30 млн працездатного населення нашої країни майже половина — 12 млн — є курцями, а від захворювань, зумовлених тютюнопалінням, щорічно помирають 120 тис. громадян України.

Напевно, багато курців хотіли б відмовитися від цієї звички і зберегти своє здоров’я. Однак зробити це непросто. Усупереч поширеній думці, що паління є лише слабкістю, а отже, відмовитися від нього можна лише завдяки силі волі, сучасна медична наука кваліфікує тютюнову залежність як захворювання. Зокрема, В.К. Смирнов у своїй монографії «Клиника и терапия табачной зависимости» (Москва, 2000) наводить думку фахівців, які характеризують тютюнову залежність як складну і неоднорідну структуру клінічної патології. Вони стверджують, що тільки близько 20% людей із залежністю від тютюнопаління можуть відмовитися від згубної звички самостійно, а всім іншим для цього потрібна спеціальна медична допомога.

Однією зі складових такої допомоги є терапія із застосуванням спеціально створених для цієї мети лікарських препаратів. У число таких препаратів входить ТАБЕКС виробництва АТ «Софарма». Діюча речовина ТАБЕКСУ — цитизин — це алкалоїд, що міститься в рокитнику (Cetisus laborium L.), хімічна формула якого зумовлює його нікотиноподібну активність. Проаналізувавши фізіологічні передумови формування звички до тютюнопаління і механізм виникнення абстинентного синдрому при відмові від тютюну, D. Paun і J. Franz (2000) дійшли висновку, що нікотин призводить до гормональної перебудови організму людей, які мають нормальні показники артеріального тиску і рівня глюкози в крові. Відмова від тютюнопаління у таких людей спричинює зниження артеріального тиску і рівня глюкози. У цій ситуації в людини виникають загальна слабість, виснаження, дратівливість, знижується концентрація уваги, усе це — прояви абстинентного синдрому. За допомогою препарату ТАБЕКС вираженість абстинентного синдрому можна зменшити, оскільки цитизин відіграє роль замінника нікотину. У той самий час цей «обман» організму наносить йому набагато менше шкоди, ніж паління тютюну, оскільки цитизин менш токсичний, ніж нікотин. Бажаючи відмовитися від тютюнопаління, але не почуваючи в собі досить сили волі, людина може робити це поступово, щодня зменшуючи кількість сигарет, що викурює, і приймаючи препарат ТАБЕКС. Тільки на 5-й день від початку прийому ТАБЕКСУ паління слід цілком припинити. Застосування ТАБЕКСУ дає шанс змінити своє життя на краще кожній людині, яка бажає зберегти своє здоров’я, відмовившись від шкідливої звички.

В українському представництві АТ «Софарма» впевнені в тому, що нинішній сезон на українському фармацевтичному ринку буде успішним для всіх його учасників і сподіваються, що цьому буде сприяти продукція компанії. Вона представлена понад 40 найменуваннями лікарських засобів різних фармакотерапевтических груп. Значна частина портфеля компанії вже добре відома працівникам аптек, лікарям і споживачам в Україні. Продукцію АТ «Софарма» відрізняють оптимальне співвідношення ціна/якість і кваліфікована інформаційна підтримка.

Вікторія Матвєєва

За матеріалами, наданими представництвом АТ «Софарма» в Україні

На правах реклами

ДОВІДКА

ТАБЕКС

Міжнародна хімічна назва: цитизин.

Фармакологічна група: вегетотропний засіб — N-холіноміметик (гангліозбудник).

Показання до застосування: для відвикання від паління при хронічному нікотинізмі.

Спосіб застосування і дози: препарат приймають за такою схемою: перші 3 дні — по 1 таблетці 6 разів на день (кожні 2 год) з паралельним зменшенням кількості сигарет, що викурюються. За відсутності позитивного ефекту протягом 3 днів лікування припиняють і через 2–3 міс починають новий курс. При тривалому лікуванні препарат приймають за такою схемою: 4–12-й день — по 1 таблетці 5 разів на день (кожні 2,5 год); 13–16-й день — по 1 таблетці 4 рази на день (кожні 3 год); 17–20-й день — по 1 таблетці 3 рази на  день (кожні 5 год); 21–25-й день — по 1–2 таблетки на  день.

Побічні ефекти: результати проведених клінічних досліджень свідчать про добру переносимість препарату і відсутність виражених побічних ефектів. Як правило, побічна дія може виникати тільки на початку курсу лікування ТАБЕКСОМ і виявляється зміною смакових відчуттів і погіршенням апетиту, сухістю порожнини рота, головним болем, підвищеною дратівливістю, нудотою, запором, тахікардією, незначним підвищенням артеріального тиску. Більшість побічних ефектів у ході лікування зникає.

Протипоказання: артеріальна гіпертензія і виражений атеросклероз.

Особливості застосування: ТАБЕКС вважається безпечним лікарським засобом, не спричинює психофізичні зміни, не впливає на  здатність керувати транспортними засобами і працювати з різним устаткуванням і механізмами. Спираючись на результати клінічних досліджень, не рекомендується приймати цитизин у період вагітності і годування груддю.

Упаковка: у кожній картонній коробці з фірмовим знаком АТ «Софарма» містяться 5 блістерів по 20 таблеток, вкритих оболонкою.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

ТАБЕКС®: оставьте голливудские замашки

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті