Представлено міжнародні організації, які здійснюватимуть закупівлі лікарських засобів для України

07 Липня 2015 6:03 Поділитися

Представлено міжнародні організації, які здійснюють закупівлі лікарських засобів для України7 липня за ініціативою Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я та Комітету з питань запобігання та протидії корупції, а також Благодійного фонду «Пацієнти України» відбулася консультаційна зустріч з представниками міжнародних організацій — ВООЗ, ООН, ЮНІСЕФ, Міжнародної асоціації із забезпечення медикаментами (International Dispensary Association — IDA), міжнародної компанії з розвитку державно-приватного партнерства «Crown Agents», а також неприбуткової організації, яка надає послуги з менеджменту постачання основних лікарських засобів для країн, що розвиваються (Partnership for Supply Chain Management — PFSCM) щодо їх участі у закупівлях лікарських засобів за державні кошти у 2015 р.

У ході зустрічі заступник міністра охорони здоров’я України Ігор Перегінець наголосив, що профільне міністерство повністю підтримує ідею щодо застосування у 2015 р. процедури закупівель лікарських засобів за допомогою міжнародних організацій «Ми докладаємо зусилля, щоб застосувати такий механізм закупівель у цьому році. Мінімум — одна програма, максимум — скільки зможемо зробити або скільки нам допоможуть зробити», — повідомив він. За його словами, наразі процес підготовки та узгодження підзаконних актів для залучення міжнародних організацій у процес централізованих закупівель знаходиться на завершальному етапі.

Організатори заходу підкреслили, що зустріч між керівництвом МОЗ України та міжнародними організаціями відбулася на виконання положень, закріплених у Коаліційній угоді, а саме прийняття Верховною Радою України пакету законопроектів, що передбачають передачу державних закупівель ліків та вакцин міжнародним організаціям.

Ольга Богомолець, голова Комітету Верховної Ради України запитань охорони здоров’я, зазначила, що такі нововведення мають низку переваг. На її думку, це забезпечення закупівлі якісних препаратів за оптимальною ціною, скорочення ланцюга поставки лікарських засобів, проведення закупівель відповідно до прозорих і відкритих правил та процедур міжнародних організацій.

У ході зустрічі представники міжнародних організацій надали до уваги присутніх презентації щодо своєї діяльності. З них випливає, що міжнародні організації можуть допомогти у забезпеченні основними лікарськими засобами.

За словами І. Перегінця, узгодити підписання відповідних договорів та переліку лікарських засобів планують до кінця липня поточного року.

Більш детально про консультаційну зустріч читайте незабаром на сторінках нашого видання та на сайті http://www.apteka.ua.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті