Прес-конференція у представництві світового банку

Незабаром відбудуться перші закупівлі в рамках проекту «Контроль за туберкульозом та ВІЛ/СНІДом в  Україні» (далі — Проект), що реалізується на  кошти позики Світового банку. Про це йшлося на  прес-конференії, яка відбулася 6 жовтня в  представництві Світового банку у Києві за участі заступника міністра В. Загороднього, першого заступника голови Департаменту України з питань виконання покарань О. Пташинського, директора Українського центру профілактики і боротьби зі СНІДом МОЗ України А. Щербинської, старшого спеціаліста з питань охорони здоров’я у Європі та Центральній Азії Світового Банку Т. Палау, координатора проектів сектору людського розвитку Світового Банку О. Бех, спеціаліста з питань закупівель в Україні, Молдові та Республіці Білорусь Світового Банку Р. Гаргрея, керівника групи впровадження Проекту В. Романів.

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ У ПРЕДСТАВНИЦТВІ СВІТОВОГО БАНКУ
Під час прес-конференції

Основними виконавцями Проекту є МОЗ та Державний департамент України з питань виконання покарань. Проект включає три напрями: здійснення контролю за туберкульозом, в тому числі навчання персоналу тубдиспансерів, діагностику і лікування, кампанію з підвищення інформованості населення про загрозу епідемії, а також проведення моніторингу й оцінки; контроль за ВІЛ/СНІДом, включаючи заходи щодо запобігання поширенню ВІЛ/СНІДу, лікування, догляду і надання підтримки інфікованим і хворим; посилення національного потенціалу щодо боротьби з цим захворюванням і контроль за поширенням туберкульозу і ВІЛ/СНІДу в місцях позбавлення волі. Загальна вартість Проекту становить 81,9 млн дол. США, позика Світового банку — 60 млн дол. США, а внесок України в сумі 21,69 млн дол. США буде забезпечуватися з Держбюджету. Угоду про позику було ратифіковано Верховною Радою 18 листопада 2003 р. Тривалість реалізації Проекту — 4 роки. Проект впроваджується в Україні з початку року, а генеральне повідомлення про закупівлі, опубліковане 16 липня в журналі «Business Development», дало старт організації та проведенню закупівель. Цього місяця Міністерством охорони здоров’я та Державним департаментом з питань виконання покарань буде оголошено тендери на  закупівлю товарів та послуг у рамках виконання проекту. Завершується підготовка тендерної документації, включаючи технічні специфікації на лабораторне обладнання за напрямами проекту «Туберкульоз», «ВІЛ/СНІД», «Туберкульоз та ВІЛ/СНІД у в’язницях».

Нещодавно було створено робочу групу з виконання проекту, до складу якої увійшли представники МОЗ, Державного департаменту з питань виконання покарань, Державного комітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення, Інституту фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г. Яновського АМН України, міжнародних і благодійних організацій, які мають досвід роботи в  інформуванні громадськості з проблеми ВІЛ/СНІДу та туберкульозу. Основна мета створення робочої групи — надання організаціям, діяльність яких спрямована на вирішення проблеми туберкульозу та ВІЛ/СНІДу, повної інформації з питань впровадження проекту «Контроль за туберкульозом та ВІЛ/СНІДом в Україні»; повідомлення учасників Проекту про заходи, які проводяться іншими організаціями, з метою уникнення дублювань та підвищення ефективності профілактики захворюваності на туберкульоз та ВІЛ/СНІД шляхом інформування населення.?n

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*