Наукова спільнота виступила на захист академіка НАМН Андрія Сердюка

15 Жовтня 2015 2:13 Поділитися

Наукова спільнота виступила на захист Андрія СердюкаЯк уже повідомляло наше видання, 7 жовтня в Шевченківському районному суді м. Київ відбувся суд з обрання запобіжного заходу президентові Національної академії медичних наук України (НАМНУ) Андрію Сердюку за однією зі справ — за фактом отримання одночасно 2 заробітних плат (як президента НАМНУ та директора ДУ «Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва НАМНУ»), за результатами якого відмовлено у задоволенні клопотання слідчого прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Колектив Інституту гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва НАМНУ та члени Наукового товариства гігієністів України, що нараховує понад 5 тис. чоловік, виступили на захист А. Сердюка. Пропонуємо увазі читачів текст відкритого листа, із яким колектив вчених та колег президента НАМНУ звернувся до громадськості та органів влади з проханням зупинити свавілля, встановити правду, захистити ім’я порядної людини й науковця, знаного в світі, який у себе на Батьківщині став мішенню для нападок.

«Шановні панове!

Уже понад рік на очах у нашого колективу відбуваються спроби очорнити славетне ім’я президента Національної академії медичних наук України, директора ДУ «Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва НАМН України» академіка Андрія Михайловича Сердюка.

Ми не виступали з жодними заявами чи то вимогами, оскільки вважали, що здоровий глузд, чесність, справедливість і професіоналізм візьмуть гору над безпідставними звинуваченнями, інтригами та дріб’язковими образами недолугих вчених та безталанних лихо-керівників.

Однак сьогодні вже стало зрозуміло, що комусь стало дуже вигідно відволікати увагу громадськості від справжніх проблем, яких у медицині нині дуже багато, і намагатися змістити акценти в площину модних нині корупційних скандалів.

Увесь колектив нашого інституту став свідком підлого цькування А.М. Сердюка. Усі ми не просто занепокоєні, ми обурені провокаціями і мерзенними звинуваченнями на адресу не лише нашого керівника — вченого, добре відомого далеко за межами нашої країни, лікаря, чесної, принципової, благородної Людини із щирим серцем.

Ми обурені цинічністю і хамством, з якими намагаються зганьбити і скомпрометувати Андрія Михайловича. Якщо в нашій країні і лишилося півтора десятка чесних керівників такого рангу, то Андрій Михайлович входить до першої п’ятірки. Йому не потрібно прикриватися своїми регаліями, за нього можуть вступитися тисячі людей, яким Андрій Михайлович абсолютно безкорисливо допоміг і допомагає, які завдячують йому своїм здоров’ям і життям! Президента НАМН України Андрія Михайловича Сердюка знають, цінують, поважають і люблять тисячі людей: від простих пацієнтів українських клінік до голів іноземних держав.
Ми висловлюємо глибоке обурення з приводу усього, що відбувається, не лише як колектив, який очолює Сердюк Андрій Михайлович, а ще й як громадяни України, яким не байдуже наше спільне майбутнє, що хочуть чесно дивитися в очі своїм дітям і нащадкам та знати, що не промовчали, не дали підлості перемогти благородство, брехні — правду, безглуздю — здоровий глузд.

Настійно просимо вас розібратися у цій справі. Не йняти віри пліткам і лихослів’ю. Зупинити потоки нахабних чуток, наклепів та провокацій. На противагу брудним методам, якими намагаються заплямувати авторитет науковця і керівника, що його він здобував десятиліттями, поставити і захистити честь, інтелігентність і порядність.

У випадку подальшого тиску ми будемо змушені звернутися по допомогу до українських та міжнародних правозахисних та громадських організацій із закликом про захист честі та гідності директора нашого інституту, академіка А. Сердюка від свавілля та наклепів з боку корумпованих чиновників».

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті