МОЗ розпочато відбір на 2016 р. наукових розробок, що виконуватимуться за кошти держбюджету

09 Грудня 2015 11:58 Поділитися

МОЗ розпочато відбір на 2016р. наукових розробок, що виконуватимуться за кошти держбюджетуЯк інформує МОЗ України, розпочала роботу Комісія з оцінки та відбору наукових досліджень і розробок, здійснюваних вищими медичними (фармацевтичним) навчальними закладами, закладами післядипломної освіти та науково-дослідними установами, що будуть виконуватися у 2016 р. за рахунок коштів Державного бюджету України.

Метою конкурсу є відбір проектів фундаментальних досліджень і прикладних розробок, що мають високий науковий та науково-технічний рівень та забезпечують ефективне використання коштів державного бюджету. Усього для участі в конкурсі від установ та закладів МОЗ України подано біля 200 нових і перехідних науково-дослідних розробок.

Першочерговим завданням для науковців галузі є наукове обґрунтування процесів розбудови системи охорони здоров’я відповідно до положень Програми діяльності КМУ, Стратегії сталого розвитку «Україна–2020» та програми Європейського Союзу «Європейська стратегія здоров’я–2020».

Валерій Запорожан, голова Вченої медичної ради МОЗ України, академік Національної академії медичних наук України наголосив, що наукові дослідження, що виконуються за кошти держбюджету, будуть спрямуватися перш за все на розробку та удосконалення існуючих методів діагностики, лікування та особливо профілактики найпоширеніших та соціально значущих захворювань — серцево-судинних хвороб, онкопатології, туберкульозу, ВІЛ/СНІДу, цукрового діабету.

Також особливу увагу члени Комісії МОЗ України приділили питанням наукового обґрунтування медичного та реабілітаційного забезпечення воїнів АТО, зокрема тих, що отримали поранення та стали інвалідами.

За результатами перших днів конкурсу було відзначено високий рівень наукових досліджень колективів Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, Запорізького державного медичного університету, Національного фармацевтичного університету, Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького та Інституту серця МОЗ України.

Зазначимо, що сьогодні в Києві триває акція протесту науковців, спричинена можливістю реорганізації 5 національних галузевих академій та їх приєднання до Національної академії наук України. Це передбачено проектом державного бюджету на 2016 р.

За матеріалами www.moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті