У майбутньому буде спрощено процедуру митного оформлення фармацевтичної продукції

13 Квітня 2010 3:46 Поділитися

12 квітня відбулася зустріч представників Державної митної служби України (ДМСУ) з найбільшими імпортерами фармацевтичної продукції. Захід було присвячено обговоренню актуальних питань митного оформлення ліків і виробів медичного призначення.

Нагадаємо, що в лютому поточного року Анатолій Макаренко, тодішній голова ДМСУ, підписав наказ ДМСУ від 18.02.2010 р. № 130 «Про створення митного поста та внесення змін до деяких наказів Держмитслужби», яким передбачалося створення митного посту «Акцизний», підпорядкованого Київській центральній спеціалізованій митниці. В свою чергу, суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності висловилися щодо неприпустимості набуття чинності цим наказом як таким, що створює перепони для здійснення зовнішньоекономічної діяльності та робить неможливим постачання лікарських засобів. Завдяки активній позиції суб’єктів фармацевтичного ринку при підтримці професійних фармацевтичних асоціацій, зокрема «ФАРМУКРАЇНА» та АпРАД, наказом ДМСУ від 29.03.2010 р. № 298 було відтерміновано набуття чинності наказом ДМСУ від 18.02.2010 р. № 130 до 14 квітня. Але вже 12 квітня учасників фармацевтичного ринку було поінформовано про ліквідацію поста «Акцизний» відповідно до наказу ДМСУ від 12.04.2010 р. № 344 «Про ліквідацію поста «Акцизний» та внесення змін до наказу Держмитслужби від 18.02.2010 р. № 130». Цю інформацію підтвердила прес-служба ДМСУ. Текст наказу буде опубліковано в найближчий час.

Крім того, асоціація фармацевтичних дистриб’юторів «ФАРМУКРАЇНА» виступила з ініціативою щодо створення робочої групи, до складу якої входитимуть фахівці з питань митного оформлення товарів підприємств фармацевтичного сектору, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, а також спеціалісти ДМСУ. Одним із важливих завдань робочої групи стане підготовка та участь в обговоренні проектів регуляторних актів, які сприятимуть спрощенню процедури митного оформлення фармацевтичної продукції.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті