МОЗ повідомляє про поставки в регіони анатоксинів проти укусів змій та ботулізму

13 Липня 2016 11:05 Поділитися

104801Як раніше інформувало наше видання, 3 червня в Парламенті відбулася «Години запитань до Уряду» за участю Віктора Шафранського, виконуючого обов’язки міністра охорони здоров’я України. Серед іншого обговорювалося питання щодо ситуації з вакциною від сказу та сироватки проти укусів змій. 3 червня, було оприлюднено наказ МОЗ України № 511 про державну реєстрацію вакцини проти сказу Рабіпур. Наше видання направило запит до профільного міністерства з проханням надати інформацію щодо інших імунобіологічних препаратів, зокрема, проти укусів змій та ботулізму. 12 липня отримано відповідь на наш запит, у якій зазначається, що на сьогодні медичні імунобіологічні препарати проти укусів змій та ботулізму в Україні не зареєстровано. Однак МОЗ України було проведено низку зустрічей та перемовин з представниками виробників вакцин і благодійних організацій, за результатами яких на прохання профільного міністерства в якості благодійної допомоги від ТОВ «Імуно-Фарм» було надано лікарські засоби: антитоксин проти отрути гадюки та антитоксин ботуліновий А, В, Е.

На підставі наказів МОЗ України від 31.05.2016 р. № 492 «Про розподіл лікарських засобів антитоксину проти отрути гадюки та антитоксину ботулінового А, В, Е, отриманих на безоплатній основі» та від 01.06.2016 р. № 499 «Про здійснення перерозподілу лікарських засобів отриманих на безоплатній основі» дані лікарські засоби було розподілено та розвезено до регіонів України. Наразі дані документи в офіційних джерелах не оприлюднені.

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

(МОЗ України)

від 08.07.2016 р. № 05.2-17/852/ЗПІ-16/17096

Міністерство охорони здоров’я України розглянуло Ваш запит на отримання публічної інформації щодо реєстрації медичних імунобіологічних препаратів і повідомляє.

Станом на сьогодні медичні імунобіологічні препарати проти укусів змій та ботулізму в Україні не зареєстровано.

У той же час у зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації МОЗ України було проведено низку зустрічей та перемовин з представниками виробників вакцин і благодійних організацій, за результатами яких на прохання МОЗ України в якості благодійної допомоги ТОВ «Імуно-Фарм» було надано лікарські засоби: антитоксин проти отрути гадюки та антитоксин ботуліновий А, В, Е.

Невідкладно відповідно до наказів МОЗ України від 31.05.2016 р. № 492 «Про розподіл лікарських засобів антитоксину проти отрути гадюки та антитоксину ботулінового А, В, Е, отриманих на безоплатній основі» та від 01.06.2016 р. № 499 «Про здійснення перерозподілу лікарських засобів отриманих на безоплатній основі» Міністерством було розподілено та розвезено до регіонів України згадані лікарські засоби.

Роман Ілик,
заступник міністра
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті