Держпродспоживслужба виявила порушення ціноутворення на доступні ліки

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі — Держпродспоживслужба) продовжує моніторинг цін у рамках програми «Доступні ліки».

За вересень поточного року територіальні підрозділи Держпродспоживслужби опрацювали інформацію від 1097 аптечних закладів, проаналізували більше 179 тис. цін на лікарські засоби з питань дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення.

В Одеській, Полтавській та Харківській областях виявлені факти реалізації суб’єктами господарювання лікарських засобів, ціни на які були сформовані із завищеними граничними рівнями роздрібних надбавок.

У Луганській і Полтавській областях суб’єктами господарювання відпускалися лікарські засоби із застосуванням завищеного рівня граничних постачальницько-збутових надбавок.

За результатами цієї роботи головними управліннями Держпродспоживслужби у вищезазначених областях було рекомендовано суб’єктам господарювання привести у відповідність до чинного законодавства граничні рівні торговельних та постачальницько-збутових надбавок.

Контроль за правильністю застосування суб’єктами господарювання граничних оптово-відпускних цін, а також граничних оптових та роздрібних надбавок до цін на ліки, вартість яких підлягає відшкодуванню з бюджету, здійснюється шляхом ретельного аналізу інформації, отриманої від аптечних закладів.

За матеріалами www.consumer.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті