Члени профільного парламентського комітету закликають народних депутатів підтримати медичну реформу

17 Жовтня 2017 1:44 Поділитися

17 жовтня перед початком засідання Парламенту, на порядку денному якого стоїть розгляд законопроектів щодо медичної реформи, відбувся брифінг за участю народних депутатів, членів Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.

Ірина Сисоєнко, яка доповідатиме на засіданні Парламенту щодо законопроекту № 6327, наголосила на тому, що сьогодні Верховна Рада України має почати розгляд однієї з найбільш важливих реформ – реформу в системі охорони здоров’я. «Той законопроект, який буде подано до розгляду Верховній Раді (прим. ред.: № 6327), об’єднав у собі пропозиції й бачення майже всіх парламентських фракцій. Тож ми дуже розраховуємо на те, що після розгляду цього важливого законопроекту Парламент України нарешті проголосує за те, щоб змінювалися і покращувалися умови в державних медичних закладах», – підкреслила народний депутат.

«Сьогодні визначний день. Ми переходимо до останньої масштабної реформи цієї осені – до медичної реформи, уособленням якої є законопроекти №№ 6327 і 6604», продовжив Сергій Березенко. Він повідомив про те, що законопроект № 6327 опрацьовувався понад півроку, починаючи з весни 2017 р. У ході опрацювання проекту закону було враховано 886 поправок, наданих народними депутатами.

«Можна сказати, що цей законопроект не є ідеальним, але на сьогодні це старт кардинальної реформи в зміні медичного забезпечення населення України. Ми сьогодні переходимо від фінансування стін і ліжкомісць до фінансування медичної послуги», – наголосив парламентар, висловивши сподівання, що на цьому парламентському тижні народні депутати вийдуть на результат і ухвалять медичну реформу.

Тетяна Донець зауважила, що є основні вимоги суспільства – це збільшення видатків на охорону здоров’я і підвищення заробітних плат лікарям. «Даним законопроектом ми гарантуємо, що збільшення видатків на охорону здоров’я відбуватиметься майже в 2 рази», – підкреслила вона.

Детальніше говорячи про підвищення заробітних плат лікарям, Т. Донець зазначила, що у законопроекті чітко прописано, що розмір мінімальної зарплати має становити 250% від середньої заробітної плати станом на липень. «Це означає, що якби законопроект вже був проголосований, то сьогодні українські лікарі отримували  не 3-5 тис. грн., а від 18 тис. грн.», – повідомила народний депутат, додавши, що індексація заробітних плат лікарям відбуватиметься щороку.

Наостанок Т. Донець закликала народних депутатів підтримати і проголосувати за законопроект № 6327.

Законопроект щодо медичної реформи – це закон, який змінить якість життя українців. На цьому наголосила Оксана Корчинська. «Немає у держави кращої інвестиції, ніж здоров’я громадянина України… Ми просимо всіх колег підтримати законопроект № 6327», – підкреслила вона.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті