Володимир Гройсман презентував звіт Уряду за ІІІ кв. 2017 р.

18 Жовтня 2017 6:08 Поділитися

18 жовтня відбулося чергове засідання Уряду, під час якого Володимир Гройсман, прем’єр-міністр України, представив звіт роботи Кабінету Міністрів України за підсумками ІІІ кв. 2017 р.

Стосовно сфери охорони здоров’я В. Гройсман запевнив, що Уряд й надалі працюватиме над вдосконаленням програми «Доступні ліки».

«Зверніть увагу, 6,7 млн рецептів вже виписано в Україні. Це мільйони українських громадян, які, можливо, не могли дозволити собі придбати ліки, отримали їх безкоштовно. Ми заплатили за це 430 млн грн. (прим. ред. за показниками Державної казначейської служби України станом на 01.10.2017 р. видатки по програмі «Доступні ліки» склали 292 млн. 433 тис. грн.).

Вже понад 6,5 тис. аптек беруть участь у цій програмі. Кількість аптек буде збільшуватися, я про це відповідально заявляю, і перелік ліків, які ми будемо допускати до безкоштовного забезпечення, теж розширюватиметься. Це означає, що ми будемо максимально поширювати адресність і будемо реагувати на запити українських громадян, особливо хронічно хворих, щоб забезпечувати їх безкоштовними ліками. Це наш обов’язок, ми це виконаємо, і на цю мету ми вже передбачили в наступному році 1 млрд грн. Тобто ви бачите, що це буде абсолютно достатньою цифрою для того, щоб забезпечити українців, які цього потребують, безкоштовними ліками», — додав прем’єр-міністр.

Зауважимо, що відповідно до інформації на сайті www.liky.gov.ua, який створено МОЗ для підтримки даної урядової програми, наразі 6179 аптек беруть участь в цій програмі.

Також В. Гройсман підкреслив, що в 11 областях завершується формування 13 центрів кардіосудинної хірургії, що дозволить врятувати життя тим, у кого є проблеми з серцево-судинною системою, а в наступному році заплановано будівництво ще 13 таких центрів.

Окрім цього, прем’єр-міністра повідомив про те, на якій стадії знаходиться будівництво нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ».

«Зараз триває робота із встановлення та адаптування обладнання до необхідних потреб, і я думаю, що до кінця року (так як я отримую інформацію від МОЗ) ми зможемо завершити всі ці роботи, передати колективу заклад , щоб вони вже почали готуватися до його відкриття і роботи з дітьми», — зауважив В. Гройсман.

Також він повідомив, що в 2018 р. питання охорони здоров’я дітей буде пріоритетним для Уряду. Наразі ведуться роботи із створення програми підтримки дитячої системи охорони здоров’я, і, можливо, до кінця 2017 р. буде презентовано напрацювання.

Окрім цього, прем’єр-міністр попросив парламентарів консолідувати сили й прийняти 19 жовтня законопроекти з реформи охорони здоров’я.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті