БХФЗ став об’єктом атаки з боку «громадської організації»

19 Січня 2018 3:23 Поділитися

У Федерації роботодавців України відбулася прес-конференція, присвячена розв’язанню наболілої проблеми щодо дій новітніх шантажистів вітчизняного бізнесу.

Уже третій рік поспіль чимало підприємств в Україні зазнають атак з боку «громадської організації» зі звучною назвою. Схема її «роботи» у більшості випадків одна. Спочатку «організація» письмово або усно звертається до підприємства із заявою-запитом «про підтримку захисту України та усунення економічних ризиків для підприємства», пропонуючи в тому числі «організацію та проведення ексклюзивних судових процесів у міжнародних судах для заходів по відшкодуванню збитків, нанесених підприємству». При цьому, дуже часто «заява» супроводжується рахунком-фактурою на певну суму.

Після відмови підприємства «організація» звертається з «антикорупційними передсудовими» заявами про нібито протизаконну діяльність службових осіб компаній до державних органів України та інших країн. Органи реагують на «звернення», як це і належить згідно з чинним законодавством. У результаті такої реакції зупиняється діяльність підприємств, згортаються їхні інвестиційні плани, блокуються вітчизняний експорт, створення нових промислових потужностей та робочих місць.

Показово, що в якості об’єктів для своїх атак «організація» обирає успішні підприємства, які вкладають чималі інвестиції у створення в Україні нових робочих місць та промислових потужностей, ведуть прибуткову зовнішньоекономічну діяльність.

У такий спосіб в Україні блокуються вітчизняний експорт, надходження інвестицій, створення нових промислових потужностей та робочих місць. Так, 10 жовтня 2017 р. у відповідь на надумане звернення даної «організації», яка прикривалася гучною назвою «Міжнародні антикорупційні суди», було призупинено експорт лікарських засобів ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (БХФЗ) у В’єтнам. Після відмови БХФЗ (завод забезпечує роботою більше 850 працівників, сплачує більше 100 млн грн. податків до держбюджету) за зверненням «громадської організації» щодо службових осіб підприємства Національною поліцією порушено кримінальне провадження за фактом начебто незаконного заволодіння майном підприємства. Як зауважив у зв’язку з цим адвокат, кандидат юридичних наук Микола Павленко, який захищає інтереси цього підприємства, викликає подив той факт, що правоохоронці довірилися організації, у якої, крім гучної назви та схильності до розсилання численних гучних «антикорупційних заяв» з вражаючою атрибутикою, більше нічого немає.

А ось уже цьогорічний приклад. 5 січня 2018 р. компанією Wilmar International (Республіка Сінгапур) було отримано поштою позов «громадської організації» до Індонезійської асоціації пальмових олій, Комісії з ліквідації корупції, компанії Wilmar International та Комісії з цінних паперів США, поданий до Вищого суду Джакарти (Республіка Індонезія).

У позові «організація» висловлює власні необґрунтовані припущення щодо нібито незаконного характеру діяльності компанії Wilmar International та вимагає від неї 120 тис. дол. США начебто за проведення проти неї «антикорупційного розслідування». Wilmar International є засновником ТОВ «Дельта Вілмар СНД», яка входить в топ-5 найбільших експортерів рослинної олії за підсумками 2016 р. З початку діяльності в Україні (2004 р.) «Дельта Вілмар СНД» вклала у створення переробних та перевантажувальних комплексів в Україні понад 250 млн дол., забезпечила роботою понад 700 працівників. Внаслідок дій фонду підприємство тимчасово призупинило реалізацію нового інвестпроекту в Україні вартістю 150 млн дол. Коментуючи ці події, голова правління ради директорів «Дельта Вілмар СНД» Дхруба Чаран Панда висловив здивування, чому Міністерство юстиції України зареєструвало таку «організацію». Адже в інших країнах йому з діями подібних «громадських діячів з боротьби з корупцією» зустрічатися не доводилося.

Звичайно, підприємства звернулися до державних органів з вимогою покласти край новітнім шантажистам. Тим більше, що відповідно до офіційного листа Міністерства юстиції України, ця «організація», цитуємо, «для представництва інтересів держави Україна в закордонних юрисдикційних органах не залучалася». На 23 січня в Господарському апеляційному суді Києва заплановано розгляд відповідної скарги від «Дельта Вілмар СНД» про захист ділової репутації. Крім того, за зверненням цієї компанії столичною поліцією відкрито кримінальне провадження про вчинення службовими особами «організації» правопорушення, пов’язаного з присвоєнням владних повноважень (ст. 353 Кримінального кодексу України). ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» включено до цього провадження в якості потерпілого.

«Питання полягає не в одному прикладі, а в розв’язанні системної проблеми, яку треба терміново вирішувати на державному рівні, — зауважив генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов. — В Україні зареєстровано понад 70 тис. громадських організацій — більше, ніж фермерських господарств. Неважко собі уявити, що буде, якщо такі організації вчинять відносно інвесторів такі ж самі дії. Адже вищі державні чиновники дуже полюбляють малювати картинку найпривабливіших умов для залучення інвестицій в Україну. Але коли трапляються випадки, як у «Дельта Вілмар СНД», «Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу» та інших, держава виявляється безсилою».

Р. Іллічов підкреслює, що Федерація роботодавців України вимагає від держави створення системи швидкого реагування на випадки порушення прав інвесторів. Мається на увазі миттєве підключення профільних міністерств, правоохоронних органів, дипломатичних установ України за кордоном для реагування на звернення суб’єктів господарювання, які вкладають в Україну чималі кошти, а тому й сподіваються, що їх інвестиції будуть захищені саме державою.

Наразі ж цю функцію перебрала Федерація роботодавців України як найбільше та найвпливовіше об’єднання українського бізнесу. Вона, реагуючи на звернення постраждалих підприємств, звернулася до Президента України, Прем’єр-міністра України, керівників міністерств, послів України низки країн з проханням зробити все належне, припинити тиск на підприємства з боку «організації» з гучною назвою.

6 грудня після виступу Р. Іллічова на засіданні Уряду, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав відповідне доручення міністрам юстиції та внутрішніх справ (див. Рейдерські атаки на підприємства під виглядом діяльності «громадських організацій»).

Федерація роботодавців України знову звертатиметься до державних органів України з вимогою негайно покласти край «діяльності» таких «організацій». «Цьому процесу ми надаємо максимально публічного характеру, незважаючи на прямі загрози «розквитатися» з нами з боку «громадських борців з корупцією», — відзначалося під час прес-конференції.

До уваги інвесторів, що стали об’єктом «атак» з боку «громадських організацій»! Федерація роботодавців України пропонує вам наступний порядок дій:

1) негайно звернутися із заявою до Федерації роботодавців України. Номер телефону «гарячої лінії» Комітету з питань захисту бізнесу та прав власності Федерації роботодавців України: (044) 251-70-30;

2) негайно звернутися до Національної поліції з заявою про вчинення службовими особами «громадської організації» правопорушення, пов’язаного з присвоєнням владних повноважень (ст. 353 Кримінального кодексу України), що виражається в надсиланні антикорупційних запитів тощо.

За матеріалами прес-релізу Федерації роботодавців України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Професор Коритнюк Раїса Сергіївна 20.01.2018 7:41
ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» викускає якісні ліки. Має кваліфікований персонал. Підходить до створення ліків з наукової точки зору. Ціни цілком доступні. Вболіває за пересічного Українця. "Акули" намагаються забрати зароблене не своїми руками. Так легше багатіти. Звертаюсь до Кабінету міністрів з проханням не дати терроризувати завод.
АНАНТОЛИЙ МЕСЯЦ 21.01.2018 1:59
Господар та фундатор ТОВ «Дельта Вільмар СНД» (далі -DW), депутат Держдуми РФ Нєстеров, який особисто голосував не тільки за анексію Криму, але і за введення військ РФ в Україну, вважають, що ЗЕРКАЛО ТИЖНЯ-ZN - сама надійна зброя для знищення України в гібридній війні. Саме друзі ворога України – депутата Держдуми РФ Нєстерова, в 2018, можливо, опираючись на ZN, виступили в Держдумі з пропозицією розірвати з Україною угоду про лінію кордону, щоб вільно загарбувати українську землю і автоматично уникнути відповідальності за Донбас. Але ZN надійно приховує, що DW - це актив російського офіційного ворога, який добився введення військ РФ в Україну. ZN надійно приховує, що 04.12.2017р. Фонд «Міжнародні антикорупційні суди» (МАКС) в Господарському суді м. Києва підтвердив урядовими документами з 7 країн обґрунтованість своїх звинувачень у антиукраїнському бандитизмі DW, довів суду причетність DW до потоків контрабанди в 1 млрд. доларів за 4 роки , системні захоплення землі в Одеській області під фальшивими приводами та знищення Чорного моря незаконними шкідливими викидами. ZN надійно приховує про погрози вбивства засновників МАКС та переслідування з боку DW . ZN надійно приховує, що Фонд МАКС подав ще 12 судових позовів на захист України, в тому числі: 1. Позов 29.10.2017 в Сінгапурі проти засновників та власників DW (про виведення та відмивання з України за допомогою дочки - DW $210 млн. (6 млрд. грн.) за 2 роки 2015-2016 тільки за рахунок контрабандних потоків пальмової олії . 2. Позов 30.11.2017 в Високий суд Джакарти (Індонезію) про виведення та відмивання з України за допомогою дочки DW $156 млн. дол. США (5 млрд. грн.) за 4 роки тільки за рахунок шахрайства з ціною на пальмову олію. 3. Банда, яку системно прославляє ZN, встановила світовий рекорд безправ’я - фальшивим судовим процесом від імені Фонду, (жодного стосунку до якого Фонд не мав ), банда, яка подала аферистський позов до Господарського суду м. Києва, а судді під цей позов пришли навіть у вихідний та передсвятковий день, 30.12.2017, і почали впроваджувати заочний судовий процес по цій антидержавно-диверсійній справі №910/23305/17 згідно поштового штемпеля від 30.12.17. 4. ZN замовчує про чисельні суди засновників МАКС проти особисто Путіна та його оточення. Інформація про ці суди розміщена на сайтах федеральних судів США та ряду країн Європи. 5. ZN замовчує про факт замаху на вбивство Броніної Р. під час розслідування контрабанди «Дельта-Вільмар СНД» пальмової олії, що зафіксовано поліцією Одеси. Запрошуємо 23.012018 до участі у засіданні Апеляційного господарського суду м.Києва о 14-00 , щоб пересвідчитись, як російські проводять фінансові диверсії проти України та як безкарно організовують контрабандні потоки пальмової олії та маргарину на десятки млрд.грн. Анонс публикации Ведущий украинский инвестор "Дельта Вилмар СНГ" подвергается дезинформационной атаке подготовлен для сайта mosjurgarant.ru Отделом услуг ООО МОСЮРГАРАНТ, Отделуслуг ООО МОСЮРГАРАНТ, Москва, ЦАО, ул. Щепкина 58, стр. 3, метро Проспект Мира, Рижская, Достоевская, Марьина Роща

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті