СБУ зупинила виробництво фальсифікованого лікарського засобу

26 Січня 2018 6:00 Поділитися

Співробітники Служби безпеки України під час проведення комплексу заходів із захисту критичної інфраструктури держави у сфері охорони здоров’я спільно зі столичною прокуратурою блокували виготовлення та реалізацію небезпечного фальсифікату лікарського засобу Кисень медичний.

Правоохоронці встановили, що ділки організували виробництво фальсифікату з використанням обладнання, призначеного для виготовлення технічного кисню, що створювало загрозу життю та здоров’ю пацієнтів. Небезпечну продукцію зловмисники поставляли до понад 20 державних лікувально-профілактичних закладів у Київській та Житомирській областях.

Оперативники спецслужби задокументували, що для легалізації фальсифікату організатори використовували документи ліцензованих виробників медичного кисню з інших регіонів України.

Під час слідчих дій у складських, виробничих приміщеннях та місцях проживання зловмисників співробітники Служби безпеки України вилучили обладнання для виробництва фальсифікованого кисню та 16 т субстанції для його виготовлення. Правоохоронці також виявили документацію стосовно поставок до державних лікувальних закладів «продукції» на суму майже 10 млн грн.

Наразі використання небезпечної продукції в медичних закладах припинено.

У рамках відкритого кримінального провадження вирішується питання щодо оголошення підозр організаторам протиправної оборудки.

Триває досудове слідство.

За матеріалами ssu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті