МЗС України попереджає осіб, що подорожують у країни Південної Африки, про спалахи хвороб

29 Січня 2018 12:25 Поділитися

У зв’язку зі спалахом інфекційних хвороб Міністерство зовнішніх справ України (МЗС України)  видало попередження для осіб, які подорожують у деякі країни Південної Африки: Республіку Замбія, Південно-Африканську Республіку (ПАР) та Республіку Ангола.

Так, у зв’язку зі спалахом холери в Республіці Замбія, зокрема в столиці країни м. Лусака, МЗС України рекомендує громадянам України, які планують свої подорожі до Замбії, утриматися від відвідання столиці країни, особливо району Kwanyama, до нормалізації епідеміологічної ситуації. Тим співвітчизникам, які вже перебувають у Замбії, рекомендують виявляти особливу обачність та дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади, медичних та інших компетентних служб, а також стежити за останніми новинами.

Через розповсюдження лістеріозу у ПАР МЗС України рекомендує громадянам України, які планують свої подорожі до ПАР, виявляти особливу обачність та дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади, медичних та інших компетентних служб, стежити за останніми новинами. З грудня 2017 р. у ПАР зафіксовано 748 випадків захворювань на лістеріоз (у провінції Гаутенг — 455, Західний Кейп — 95 та Квазулу-Натал — 53), з яких 67 — з летальним наслідком.

У зв’язку зі спалахом холери, а також значним збільшенням числа хворих на малярію на півночі Республіки Ангола, зокрема у провінції Уїже (290 км від столиці м. Луанда), МЗС України рекомендує громадянам України, які планують свої подорожі за кордон, утриматися від відвідання провінції Уїже до нормалізації епідеміологічної ситуації. Тим співвітчизникам, які вже перебувають в Анголі, рекомендується виявляти особливу обачність та дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади, медичних та інших компетентних служб. З кінця грудня 2017 р. у провінції Уїже зафіксовано 374 випадки захворювань на холеру, з яких 9 — з летальним наслідком; з 31 грудня 2017 р. по 8 січня 2018 р. зареєстровано 350 випадків захворювання на малярію, з яких 7 — з летальним наслідком.

У разі виявлення симптомів захворювання або виникнення інших обставин, що вимагають негайного консульського реагування, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до Посольств України в вищеназваних країнах. У Посольство України в ПАР за номером телефону екстреної допомоги: (0027) 814-806-707, на адресу електронної пошти: [email protected] або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 (044) 238-16-57, адреса електронної пошти: [email protected]. У Посольство України в Республіці Ангола за номером телефону: (00244) 222-71-68, на адресу електронної пошти: [email protected] або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти: [email protected].

За матеріалами mfa.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті