В Україні спостерігається локальна активність грипу

07 Лютого 2018 11:43 Поділитися

За даними ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», в Україні спостерігається локальна активність грипу — спалах у двох і більше організованих колективах з вірусологічно підтвердженими випадками грипу.

За 5 тиж 2018 р. на ГРВІ захворіло 214 839 людей, проте інтенсивність епідемічного процесу залишається низькою. За даними рутинного епіднагляду, інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 553,8 на 100 тис. населення, що на 18,5% більше порівняно з минулим тижнем. У жодній з областей України епідемічний поріг не був перевищений, зростання темпу приросту відбувається за рахунок захворілих дітей шкільного віку.

Досліджено 112 зразків матеріалу від пацієнтів з підозрою на грип та ГРВІ з недозорних джерел та в 34 випадках визначено РНК вірусу грипу типу B і в 3 випадках — грипу типу А. Досліджено 78 зразків матеріалів від пацієнтів з підозрою на грип та ГРВІ з дозорних джерел та в 14 випадках визначено РНК вірусу грипу типу B і в 2 випадках — грипу типу А. Смертей через ускладнення від даної патології цього тижня не зафіксовано.

З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 180 383 особи, що становить 0,5% населення. При цьому з 12,5 млн осіб груп медичного та епідемічного ризику вакциновано близько 164 тис.

За даними phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті