Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні йде на спад

14 Березня 2018 3:22 Поділитися

За 10 тиж 2018 р. (5–11 березня 2018 р.) на грип та ГРВІ захворіли 213 587 осіб, з них 62,7% — діти віком до 17 років. За даними рутинного епіднагляду ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 550,5 на 100 тис. населення, що на 3,4% менше епідемічного порогу по Україні. Порівняно з минулим тижнем показники темпів приросту захворюваності серед дорослих та дітей віком до 17 років знизилися на 19,1 і 26,8% відповідно.

У цілому по Україні епідемічний поріг не перевищений, проте в окремих областях, таких як Житомирська, Волинська та Закарпатська, спостерігається перевищення тижневого епідемічного порогу на 6,5, 18 та 16% відповідно, що свідчить про регіональне географічне поширення та середню інтенсивність активності грипу та ГРВІ.

Госпіталізовано 3,5% загальної кількості захворілих, що відповідає рівню минулого тижня. Найбільше госпіталізовано дітей віком 0–4 роки, найменше — осіб віком старше 65 років. Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

За даними дозорного епіднагляду, на 21,7% зменшилася кількість пацієнтів, клінічний стан яких підлягає визначенню випадку тяжкої гострої респіраторної інфекції (далі — випадок ТГРІ). Більшість випадків ТГРІ у звітний тиждень — дорослі, інфіковані вірусами грипу типу В. При дослідженні методом полімеразної ланцюгової реакції зразків матеріалів з недозорних джерел в 36,8% та з дозорних — в 47% отримані позитивні результати. В циркуляції, як і раніше, продовжує домінувати вірус грипу типу В.

З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 182 542 особи, що становить 0,5% загальної кількості населення країни. З 12,5 млн осіб груп медичного та епідемічного ризику вакциновано близько 166 тис. осіб.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті