ПРООН закупить додаткові ліки для пацієнтів з гемофілією на суму 100 млн грн.

17 Квітня 2018 4:16 Поділитися

Ліки для дітей та дорослих з гемофілією закуповуються за кошти державного бюджету України в рамках механізму закупівель через міжнародні організації. Усі 33 препарати за напрямками дитячої і дорослої гемофілії були закуплені відповідно до замовлення. При цьому Програма развитку ООН (ПРООН) змогла забезпечити нижчі ціни і заощадити 100 млн грн. бюджетних коштів. Частина цих коштів уже направлена на закупівлю додаткових ліків для осіб з гемофілією.

Тим часом ліки для пацієнтів з гемофілією продовжують прибувати в країну. Минулого тижня були доставлені ще 3 препарати вартістю 10 млн грн. Серед отриманих препаратів фактор коагуляції крові IX (рекомбінантний) (500 МО та 1000 МО), фактор коагуляції крові людини VIII та фактор Віллебранда людини (500 МО та 1000 МО), та антиінгібіторний коагулянтний комплекс (500 МО). Загалом цього року ПРООН вже поставила ліки від гемофілії вартістю 460 млн грн. (80% від замовленого обсягу).

ПРООН повідомляє, що закупівлі загалом за 26 напрямами вже завершені на 63%. Ліки постачаються в країну відповідно до узгодженого графіка. Попередня сума заощаджених коштів за всіма напрямками становить більше 260 млн грн. На сьогодні лікарські засоби та медичні вироби поставлені на суму 1,5 млрд із 2,4 млрд грн., на які вже укладено контракти. ПРООН підписала ряд довгострокових угод з виробниками ліків для забезпечення якомога швидшої поставки препаратів для українців.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті