Минулого тижня від грипу типу В помер 25-річний чоловік

26 Квітня 2018 12:14 Поділитися

На 16-му тижні (16–22.04) на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) захворіли 117 985 осіб, із них 63,5% — діти віком до 17 років. Інтенсивний показник захворюваності становить 304,1 на 100 тис. населення, що на 46,6% менше епідемічного порогу по Україні. Порівняно з минулим тижнем темпи приросту захворюваності підвищилися серед дітей віком до 17 років на 6,2%, серед дорослих залишилися на такому ж рівні.

В Україні спостерігаються локальне географічне поширення та низька інтенсивність епідемічної активності грипу та ГРВІ без перевищення епідемічного порогу, в 6 областях виявлено випадки лабораторно підтвердженого грипу.

Госпіталізовано 3,7% від загальної кількості захворілих. Найбільше госпіталізовано дітей віком 0–4 роки, найменше — осіб віком старше 65 років. У звітний тиждень зареєстровано 1 летальний випадок від грипу типу В у чоловіка віком 25 років у Рівненській обл.

Досліджено 65 зразків матеріалів від пацієнтів з підозрою на грип та ГРВІ з недозорних джерел та в 15 випадках визначено РНК вірусів грипу, у 6 випадках — грипу типу В та у 9 випадках — грипу типу А. Досліджено 28 зразків матеріалів від пацієнтів з підозрою на грип та ГРВІ з дозорних джерел та у 1 випадку визначено РНК вірусу грипу типу B, вірусу грипу типу А не визначено.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті