Європейська агенція з харчової безпеки (European Food Safety Authority — EFSA) повідомляє про можливість спричинення ушкоджень печінки споживанням високих доз дієтичних добавок з вмістом екстракту зеленого чаю.
Заварений зелений чай продовжує вважатися безпечним. Так само, як і розчинні напої з чаєм, тому що вони містять значно меншу кількість антиоксидантів. Останні природно містяться в зеленому чаї.
Експерти EFSA дійшли висновку, що споживання надмірної кількості антиоксидантів із зеленого чаю може бути шкідливим та спричинювати пошкодження печінки.
Багато дієтичних добавок містять такі антиоксиданти в дозі 5–1000 мг. Водночас у напоях їх зазвичай не більше 300 мг. Проведені дослідження демонструють, що їх вживання у кількості більше 800 мг становить небезпеку для здоров’я. Фахівці EFSA повідомляють про те, що залишається невизначеним дозування в дієтичних добавках, яке можна вважати абсолютно безпечним.
Підкреслюється, що навіть високий рівень споживання зеленого чаю не асоціюється з пошкодженням печінки, тому що цей напій має набагато менший вміст антиоксидантів.
За матеріалами www.efsa.europa.eu та
наданими Асоціацією дієтологів України
Коментарі
Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим