Опубліковано нові дані щодо захворюваності на грип та ГРВІ в Україні

10 Травня 2018 1:18 Поділитися

Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні протягом 18-го тижня (30.04.2018–06.05.2018 р.) продовжує знижуватися. Наразі епідемічний поріг не перевищено в жодній з областей. Інтенсивний показник захворюваності становить 223,2 на 100 тис. населення, що на 60,8% менше епідемічного порогу по Україні.

На грип та ГРВІ захворіло 86 592 особи, з них 70,3% — діти. Спостерігається локальне географічне поширення і низька інтенсивність активності грипу та ГРВІ, без перевищення епідемічних порогів. Випадки лабораторно підтвердженого грипу спостерігаються у 3 областях.

На звітному тижні летальних випадків від грипу не зареєстровано.

Досліджено 59 зразків матеріалів від пацієнтів з підозрою на грип та ГРВІ з недозорних джерел та в 13 випадках визначено РНК вірусів грипу, у 7 випадках — грипу типу В та у 6 випадках — грипу типу А. Досліджено 10 зразків матеріалів від пацієнтів з підозрою на грип та ГРВІ з дозорних джерел, вірусів грипу типу А та В не визначено.

Грип — це гостре респіраторне захворювання, яке викликається вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або близький контакт. Будь-хто в будь-якому віці може захворіти на грип.

Симптоми грипу:

  • висока температура, яка тримається мінімум 5 днів;
  • лихоманка;
  • головний біль;
  • ломота в м’язах та суглобах;
  • загальна слабкість;
  • втрата апетиту; можливо, нудота;
  • кашель, що може тривати 2 тиж і більше;
  • нежить.

Симптоми грипу починаються раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів. При перших симптомах звертайтеся до лікаря. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

Профілактика грипу

Щорічне щеплення від грипу — це найкращий спосіб знизити ризик захворіти на грип та вірогідність серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті