Сьогодні парламент може розглянути законопроект щодо доступу до результатів доклінічного вивчення та клінічних випробувань

24 Травня 2018 12:16 Поділитися

24 травня в Порядку денному Парламенту знаходиться законопроект за реєстраційним № 4074 «Про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» (щодо доступу до результатів доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів). Даний проект документа розглядатиметься в другому читанні, у першому читанні він був схвалений 2 листопада 2016 р. Ініціаторами законопроекту виступили 13 з 14 членів Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.

Нагадаємо, що відповідно до тексту проекту документа, підготовленого до другого читання, МОЗ має забезпечувати на своєму сайті вільний доступ до всіх результатів доклінічного вивчення та клінічних випробувань лікарських засобів (звітів про доклінічні дослідження та клінічні випробування, складених за формою, встановленою МОЗ). При цьому уточнюється, що у вільному доступі знаходитиметься лише та частина звітів, яка є відкритою інформацією. Таким чином, інформація комерційного конфіденційного характеру, як і наразі, охоронятиметься законом.

Парламент не встиг розглянути даний проект документа у зв’язку з розгялдом поправок до законопроекту «Про Вищий антикорупційний суд»

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті