Як вберегти дитину від перегрівання в спеку

21 Червня 2018 11:05 Поділитися

«Батькам потрібно бути більш уважними  до стану дітей у період спеки. У зв’язку з тим, що обмін речовин у дітей відбувається набагато інтенсивніше, ніж у дорослих, у результаті цього виробляється велика кількість тепла, тому діти швидше перегріваються та зневоднюються в жарку погоду», — наголошує в.о. міністра охорони здоров’я  України Уляна Супрун.

Вибір правильного одягу для малюка та належний захист від сонця — надзвичайно важливі завдання для дорослих.

Наступні поради допоможуть уникнути перегрівання в спеку.

Обирайте одяг з натуральних тканин

Одяг із щільних натуральних тканих (наприклад льон, бавовна) забезпечить найкращий захист. Такий одяг дозволятиме шкірі «дихати», водночас буде захищати від шкідливої дії ультрафіолетових променів.

Обов’язковий атрибут у спеку — кепка чи панамка

Найкращий захист від дії сонячних променів на ділянку голови  забезпечують головні убори —  капелюх або панамка. Проте якщо вибір зроблений на користь кепки, необхідно слідкувати за тим, щоб у дитини були також захищені плечі та вуха.

Намагайтеся проводити більше часу в тіні

У результаті отримання сонячних опіків в дитинстві вдвічі зростає  ризик розвитку меланоми в дорослому віці. Незалежно від того, який одяг або засіб для захисту шкіри для дитини був обраний, необхідно забезпечити перебування малюка подалі від дії прямих сонячних променів. Особливо небезпечно перебування на сонці в проміжок часу між 10:00 та 16:00.

Не забувайте про воду

Діти погано розрізняють сигнали тіла про спрагу і внаслідок цього більше ризикують отримати зневоднення. Тому їм слід нагадувати про регулярне пиття. Крім того, діти активно рухаються та більше втрачають вологу через шкіру. Дітям рекомендовано споживати воду впродовж усього дня, особливо під час активних ігор чи занять спортом. Важливо, щоб протягом дня дитина завжди мала доступ до питної води.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті